EMA JUSIĆ

Mlada pjevačica objavila novi singl i videospot »Sami«

Marko Dobrecović

Foto: PR

Foto: PR

Pjesma o nezadovoljstvu koje sve nas polako gušiMlada i perspektivna pjevačica Ema Jusić objavila je novi singl. Pjesma modernog elektro pop izričaja pod naslovom »Sami« masterirana je u britanskom Abbey Road studiju. Nakon što se publici predstavila potpisujući vlastite pjesme »Dovoljna« i »Drugačije je uvijek bolje«, Ema u novom singlu govori o društvu koje zaboravlja na prave vrijednosti. Talentirana unuka dubrovačkog glazbenika Đele Jusića uzdignute glave korača svojim glazbenim putem, a inspiraciju za pjesmu »Sami« našla je upravo, kako sama kaže, za vrijeme jedne šetnje.Izazovno snimanje


– Moji glazbeni korijeni uvijek su me vukli prema bavljenju glazbom te mi ona osigurava jedan vid mira. Inspiraciju za pjesmu »Sami« pronašla sam jednog jutra u gradskoj šetnji na kavu gdje sam promatrala ljude u njihovom mikrosvijetu naizgled sređenih života, a tužnih lica. Željela sam tekstom istaknuti problematiku kolektivnog nezadovoljstva koje nas polako guši, i isto tako samu sebe osvijestiti da se ne izgubim u moru tih »praznih lica«, navodi mlada glazbenica.
Autorski tandem zaslužan za stihove i glazbu pjesme »Sami« čine Ema Jusić i alumni poznate jazz akademije The New School u New Yorku Stjepko Zebec. Uz pjesmu »Sami« izašao je i pripadajući videospot. Ema Jusić u spotu na sebi nosi odjevne kombinacija domaćih dizajnera Donovana Pavlekovića i Jelene Geštakovski, koja je osmislila stylinge. Režiju videospota za pjesmu »Sami« potpisuje Luka Sepčić, dok je producentica Sara Horvatić iz produkcijske kuće Sestrice. Horvatić ističe kako je neizmjerno ponosna na cijelu ekipu koja je sudjelovala radeći na setu spota, ali i iza kulisa.


– Snimanje glazbenog spota »Sami« bilo je izazovno, ali u konačnici jako lijepo, mirno i ispunjeno iskustvo koje su upotpunili svi divni ljudi koji su radili na ovom glazbenom spotu. Svaki od njih unio je sebe i to se jednostavno osjeti. Zaista smo uživali radeći. Planirani eksterijer zamijenili smo interijerom te kulisu grada puštamo za sljedeću glazbenu priču, koja nam predstoji vrlo skoro. Estetika glazbenog spota poznata je po Lukinoj režiji i direktoru fotografije Ante Cvitanoviću, a da nam pjesma budi plesne pokrete u nama, zaslužna je Maja Kućar i plesna sekcija p4 iz Varaždina, istaknula je producentica Sara Horvatić.Jaka i vrijedna


Po objavi pjesme »Sami« mlada glazbenica ističe da joj je bitno da njezina glazba bude cjelovito zaokružena priča od vizuala do glazbene produkcije te kako motivaciju pronalazi u naučenim lekcijama iz prošlosti.


– Mogu reći da je ovo tek početak jednog kreativnog puta. Inspiraciju crpim svakom pričom poznanika i stranaca, svojih i tuđih životnih iskustava i često mi se dogodi da se probudim usred noći s nekom idejom melodije ili teksta i tako iz jednog čudnog sna nastane kreativa i čudo. Shvatila sam koliko sam jaka i vrijedna. Iako sam započela prije dvije godine, smatram kako sam tek sad došla do momenta gdje osjećam kompletnu kreativu, zaključila je Ema Jusić.