Kultni punk rockeri

Legendarni Psihomodo Pop u povodu okruglih 40 godina karijere kreće na veliku koncertnu turneju. Dolaze i u Rijeku

Ivana Kocijan

Foto: Top Radio

Foto: Top Radio

I to 14. lipnja u Centru ZametVelika koncertna turneja po Hrvatskoj kultnog punk rock sastava Psihomodo Pop, pod nazivom »Vjerujem u čuda« i u organizaciji Top Radija, najvjernijim fanovima priuštit će vrhunac rock and roll i punk iskustva s prepoznatljivim potpisom dugim nevjerojatnih 40 godina.


Turneja počinje 12. travnja u Školskoj sportskoj dvorani Mladost u Karlovcu. Zatim 25. svibnja slijedi šou u splitskoj u Dvorani Gripe, dok će Riječani u popularnim hitovima poznatih rokera uživati 14. lipnja u Centru Zamet. Zagrebačka publika moći će ih poslušati 12. listopada u Areni Zagreb. Ulaznice za koncerte su već u prodaji, a moguće ih je nabaviti u sustavu Eventim.


– Od turneje možete očekivati da ćemo svirati presjek kroz karijeru s naše strane i naravno nove stvari. Nadam se da će publika biti zainteresirana i da ćemo uspjet prodati dovoljno karata da sve to ispadne veličanstveno, na premijernom gostovanju u povodu nadolazeće turneje. Draga publiko, dođite na koncert, zbilja ćemo s guštom to za vas odsvirati i karte neće biti skupe!, na Top Radiju u emisiji Top Day kod Barbare Kolar izjavio je frontmen benda Davor Gobac.
Premijerno je u radijskom eteru puštena i nova stvar Psihomodo popa »Vjerujem u čuda« čije ime nosi i naziv novog studijskog albuma benda koji izlazi ove godine i koji je ujedno naziv velike turneje po Hrvatskoj.


– Mislim da imamo najbolje snimljen album u karijeri, izjavio je Gobac o novom albumu, dok je o novoj pjesmi dodao:


– To je pjesma koja govori o tome da smo mi izdržali 40 godina!


Psihomodo pop od 1983. ispisuje stranice povijesti hrvatske punk rock scene i dokazuje da rock’n’roll nije samo glazba nego i stil života. Svoj glazbeni izričaj izgradili su na čvrstim post punk rock temeljima, a od samih početaka važna im je bila odrednica. Oni su žestoki, njihovi nastupi autentični, uvjerljivi i mogu se usporediti s vrhom svjetskog rocka. Izdvajaju se po beskompromisnom pristupu u glazbenom i scenskom izrazu.


Na velikoj turneji njihovi će obožavatelji moći uživati u hitovima kao što su »Frida«, »Ramona«, »Nebo«, »Kad sam imao 16«, »Telegram sam«, »Osjećam se haj«, »Natrag u garažu« itd.