Renomirani događaj

Ženski zbor Sklad nastupio na 32. svečanostima Pasionske baštine u Zagrebu

Kim Cuculić

Ženski zbor Sklad

Ženski zbor Sklad

Zbor je nastupio u crkvi Blaženog Augustina KažotićaŽenski zbor Sklad je nastupio na renomiranom nacionalnom kulturnom događaju, na 32. svečanostima Pasionske baštine u Zagrebu.


Zbor je nastupio u crkvi Blaženog Augustina Kažotića.


Na početku koncerta Sklad je izveo dio tradicijskoga bakarskog napjeva »Muka Boga«, koji se pjeva na Veliki petak u procesiji križnog puta.
Napjev je izveden na bakarskoj čakavštini, a pjevačice su ga otpjevale ulazeći u crkvu prema oltaru, ispred kojega je održan ostali dio programa.


Nastavile su s prezentacijom sakralne glazbe Hrvatskoga primorja, za koju su odabrale »Munsku mašu«, koju je zapisao i obradio Ljubo Kuntarić.


U drugom dijelu koncerta Sklad je izveo odabrane stavke kapitalnog djela »Stabat Mater«, poznatog talijanskog majstora barokne glazbe, Giovannija Battiste Pergolesija. Solističke dionice otpjevale su mlade i talentirane umjetnice, Josipa Bilić, sopran i Emilia Rukavina, mezzosopran, uz orguljsku pratnju također mladog i izvrsnog Dubravla Ćepulića Polgara, pod vodstvom poznate dirigentica Nade Matošević.