Eurosong

Štengl: “Povijesni uspjeh Hrvatske, za nas je Baby Lasagna pobjednik”

Portal Novi list

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL“Iznenađen sam koliko sam sretan. Mislio sam da ću biti tužniji jer smo ipak izgubili, ali nisam uopće tužan, baš sam sretan“ kaže Baby Lasagna koji je s pjesmom „Rim Tim Tagi Dim“ sinoć na 68. Eurosongu održanom u Areni Malmö u Švedskoj prvi put u povijesti Hrvatske na ovom natjecanju osvojio drugo mjesto, prenosi HRT.


Pobijedila je Švicarska čiji je predstavnik Nemo s pjesmom „The Code“ ukupno osvojio 591 bod (365 bodova žirija i 226 publike). Naš „Rim Tim Tagi Dim“ osvojio je 547 bodova (210 po žiriju i 337 publike).


„Mislim da smo dali sve od sebe i da je publika pokazala da smo učinili ipak nešto dobro. Mislim da se možemo ponositi s ovim drugim mjestom. Ja se njime ponosim. Nismo ništa fulali, sve je bilo napravljeno točno onako kako smo zamislili, kako je trebalo biti“ – kaže Baby Lasagna, miljenik publike koji je na Eurosongu dobio najviše glasova od svih kandidata.
„Ovo je povijesni uspjeh Hrvatske na Eurosongu. Čestitke Baby Lasagni, čestitke cijelom našem timu. Baby Lasagna, rekao sam to uoči finala, za nas je bio i ostao pobjednik“ – kazao je Tomislav Štengl, šef HRT-ove eurovizijske delegacije koja se danas vraća u Hrvatsku s najboljim ikad zabilježenim uspjehom na Eurosongu.