Peto izdanje ska manifestacije na novoj lokaciji

Najrasplesaniji ljetni festival Skaville seli na Preluk od 28. do 30. srpnja

Ivana Kocijan

Na Skaville dolazi Pat Kelly, živuća legenda izvorne reggae i rocksteady glazbeRIJEKA Zadnji vikend u srpnju rezerviran je za Skaville Festival čije se peto izdanje neće održati na Krku, već na Preluku.


Na najrasplesaniji ljetni festival na Jadranu dolazi Pat Kelly, živuća legenda izvorne reggae i rocksteady glazbe. Rođen u Kingstonu na Jamajci 1949. godine, Kelly je poznati ska i reggae pjevač, jedan od preostalih pionira rocksteadyja i roots zvuka. Uz pratnju njemačkog benda The Magic Touch na Preluku će promovirati novi album pun organskog ranog reggae i ska zvuka.


Na jubilarno izdanje međunarodnog ska festivala stiže i legendarni engleski glazbenik s nizozemskom adresom Mark Foggo. Jedan od najzabavnijih i najdinamičnijih ska izvođača u Europi na Skavilleu će promovirati zadnji album Mad. Poznat po fantastičnim live nastupima, Foggo na svakom koncertu pokazuje zašto na glazbenoj sceni uspješno djeluje duže od 30 godina.Četvrtak 28. 7.Party dobrodošlice: DžonSkaVoltaPetak, 29. 7.Eve & The EvilsOfficer DownLa CavaskaOpen SeasonAspencatMark FoggoBaga Sound, DžonSkaVolta & Oskar Subota, 30. 7.Radio AktivNeozbiljni PesimistiRed Five Point StarKi SapThe Magic TouchPat KellyBaga Sound, DžonSkaVolta & Oskar


Iz Valencije na Kvarner stižu bendovi Ki Sap i Aspencat, dok će švicarsku reggae-ska scenu predstavljati grupa Open Season.


Bit će tu i slovenski Red Five Point Star, srbijanski Neozbiljni pesimisti i francuski La Cavaska.


Od domaćih snaga, na Preluku će svirati Eve & The Evils, Officer Down, Radio Aktiv i S-Kapada.


Ove godine Skaville će imati i novu pozornicu, točnije Rudeboys Stage na kojem će nastupiti Baga Sound, DžonSkaVolta & Oskar te Licho & Pancake Soundsystem.


Cijena festivalske karte za peti Skaville iznosi 160 kuna, dok dnevna karta košta 100 kuna. Festivalske karte, čija je cijena u pretprodaji 150 kuna, mogu se rezervirati do 25. srpnja na [email protected] ili tel/fax. 048/711-073. Od 25. do 28. srpnja festivalske će se karte po cijeni od 140 kuna moći kupiti i na promotivnom štandu na riječkom Korzu.


Za sve koji će na Skaville doći s kontinenta dodajmo da do Rijeke mogu doputovati vlakom – u suradnji s HŽ-om povratnu će kartu platiti 40 posto jeftinije.