Japan u Rijeci

Japanska kantautorica tradicionalne japanske glazbe Noriko Tadano premijerno nastupa u Rijeci

T.I.

Završni čin glazbene trilogije u sklopu manifestacije „Japan u Rijeci“ pripada glazbenici poznatoj po virtuoznosti na shamisenu i visokim vokalnim sposobnostima u izvođenju kombinacije tradicionalne i moderne glazbeOriginalna majstorica tradicionalnog japanskog instrumenta shamisen, Noriko Tadano premijerno stiže u Rijeku. U petak, 28. lipnja, na prekrasnoj Trsatskoj gradini od 20.30 h domaća publika dobit će priliku doživjeti čaroliju njezine glazbe koja nas vodi  na putovanje kroz zvukove Japana.


Završni čin glazbene trilogije u sklopu manifestacije „Japan u Rijeci“ pripada glazbenici poznatoj po virtuoznosti na shamisenu i visokim vokalnim sposobnostima u izvođenju kombinacije tradicionalne i moderne glazbe. Njezina umjetnost nije samo izvor inspiracije, već i sredstvo osnaživanja i ohrabrivanja žena uz isticanje ljepote različitosti i povezanosti.


Ova talentirana umjetnica uspjela je spojiti tradicionalno i moderno, nastupajući s renomiranim glazbenicima kao i s tradicionalnim japanskim umjetnicima. Od nastupa na ulicama do milijunske gledanosti kao finalistica emisije Australia’s Got Talent, Noriko je oduševila publiku širom svijeta. Njezini solo nastupi u Sydney Opera House, WOMADelaide, kao i radovi prikazani na radiju, u kratkim filmovima i međunarodnim kazališnim produkcijama, svjedoče o njezinoj svestranosti i talentu.
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 15 eura dostupne su putem sustava Entrio, u Dallas music shop Rijeka i u muzeju Peek&Poke. Na dan koncerta cijena se penje na 20 eura.


Dani Japana u Rijeci održavaju se na više lokacija od 15.5. do 1.7., u organizaciji Peek&Pokea s partnerima: Distune Promotion, Grad Rijeka, Oldtimerklub Rijeka, Riječki sportski savez, Rijeka City Art, Pomorsko povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka.