Chloe Zhao

Film “Zemlja nomada” osvojio nagradu za najbolju režiju

Hina

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Polufiktivna drama prati zajednicu starijih Amerikanaca koji nakon nedavne svjetske ekonomske krize kombijima putuju prema američkom zapaduRedateljica Chloe Zhao za svoj film “Zemlja nomada” osvojila je ovogodišnju nagradu Udruženja američkih redatelja (DGA) za najbolju holivudsku režiju, što je posljednja velika ceremonija prije Oscara, u pandemijskoj godini u kojoj se nagrade dodjeluju virtualno.


Zhao je svoj pobjednički govor posvetila drugim nominiranim kolegama, koji se sada sigurno pitaju što mogu učiniti da uhvate korak s njezinim filmom koji dominira dodjelama nagrada samo nekoliko dana prije Oscara 25. travnja.


“Želim vam zahvaliti što ste me toliko naučili i dali mi veliku podršku te učinili ovo putovanje puno posebnijim”, rekla je 39-godišnja redateljica, prethodno najpoznatija po indie filmu “Jahač” iz 2018. godine, drugim nominiranim redateljima putem video poziva.
Polufiktivna drama “Zemlja nomada” prati zajednicu starijih Amerikanaca koji nakon nedavne svjetske ekonomske krize kombijima putuju prema američkom zapadu, u potrazi za boljim životom i stabilnom egzistencijom.


Zhao, koja je rođena u Pekingu, istaknula je da se “nada da će publika moći suosjećati s ljudima čije živote opisuje u filmu” te da će se nakon što ga pogledaju “osjećati manje usamljenima”.