Glazbeni spektakl

Drugo polufinale Eurosonga: 10 pjesama se kvalificiralo u veliko finale

Dijana Ljubanović

FOTO/IG @konstrakta.official

FOTO/IG @konstrakta.official

Od susjeda će se u finalu naći samo Srbija



Posljednjih 10 zemalja kvalificiralo se za veliko finale Eurosonga 2022: Australija, Azerbajdžan, Belgija, Češka, Estonija, Finska, Poljska, Rumunjska, Srbija i Švedska.


Sinoćnji show je rezultirao žestokom konkurencijom, a predstavnici ovih 10 zemalja, sutra će pokušati izboriti pobjedu i donijeti je baš u svoju zemlju.


U prvoj polufinalnoj večeri svoj plasman dalje su izborili 10 sretnih: Armenija, Grčka, Island, Litva, Moldavija, Nizozemska, Norveška, Portugal, Švicarska i Ukrajina. Hrvatska se ni ove godine nije uspjela plasirati u finale, a brojni twitteraši su podržali Miju, smatrajući da joj je nanesena nepravda. Kao i našim susjedima Slovencima.




Od susjeda će se u finalu naći samo Srbija, čija je predstavnica Konstrakta prikazala potpuno drugačiji koncept i čija je pjesma nositeljica brojnih poruka i kritika suvremenog društva.



Obzirom na to, scenski nastup, koreografiju i kostime (zanimljivo je da je na nogama je nosila Borosane, a cjelokupan stajling cijelog tima je rezultat rada srpskih dizajnera), uspjela se nametnuti različitošću, što se na ovom natjecanju cijeni. Kakav je plasman čeka u daljnjem natjecanju, gledamo u subotu.


Ukrajina je i dalje favorit broj jedan, a hoće li se podrška i solidarnost preliti u glasove, otkrit ćemo uskoro.