STANE BAJUK

U more na Dugom otoku vratio malog zubaca. Deset minuta poslije more mu podarilo pet puta većeg!

Boris Bulić

Zubaca od pola kile sam odmah pustio natrag u more da bi mi nakon samo deset minuta opalio ovaj veći koji je imao 2,5 kilograma. I kad mi kažu da se ne isplati surađivati s prirodom…Iz Slovenije, točnije mjesta Metlika, javio nam se Stane Bajuk koji je svoj godišnji odmor proveo najbolje što je mogao, loveći ribu. Evo što nam je Stane rekao:


– Nažalost nemam slike gdje sam slikan sa ulovom jer se skoro nikad ne slikam sa ulovom pa ni ovaj puta to nisam napravio.  Ovaj ulov je ostvaren štapom Major Craft Solpara SPX-962LSJ 20-60 grama, rolom Shimano Stradic SW5000XG, upredenicom Sunline Siglon 35 lb, predvezom FC Varivas 25 lb / 0,44mm i jigom Xesta Nitro od 30 grama.

Ulov je ostvaren sa unutarnje strane Dugog otoka, na punti u Brbinju. Malo prije toga sam ulovio manjeg zubaca od pola kile kojeg sam odmah pustio natrag u more da bi mi nakon samo deset minuta opalio ovaj veći koji je imao 2,5 kilograma, a što je ipak sasvim solidna konzumna veličina tako da ga nisam vratio nego zadržao – ispričao nam je Stane Bajuk.