Novi brod

Trajekt “Oliver” nije isplovio iz “Lenca”. Doznajemo što se dogodilo

Orjana Antešić

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

U srijedu je trebala biti fešta u Splitu, ali sve se odgađaTrajekt “Oliver”, novonabavljeni brod Jadrolinije, trebao je u utorak u večernjim satima isploviti iz Brodogradilišta “Viktor Lenac” za Split, ali je isplovljenje odgođeno.


U srijedu se u 10.30 trebao otisnuti na svoj prvi vijađ prema Veloj Luci iz Splita, ali će cijeli događaj biti prolongiran.


Iz Jadrolinije su poručili da zbog dodatnih zahtjeva koje su inspektori Lučke kapetanije Rijeka postavili prema brodaru, trajekt “Oliver” neće isploviti iz brodogradilišta “Viktor Lenac”.
Kako saznajemo, problem je nastao prilikom inspekcije Lučke kapetanije Rijeka, no detalji zbog kojih je plovidba “Olivera” odgođena, zasad nisu poznati javnosti, no saznat će se kada Lučka kapetanija objavi svoje rješenje.


Iz Jadrolinije su u utorak ujutro uputili javni poziv svim vlasnicima brodica u splitskoj luci, kao i onima koji se zateknu na ruti njegove plovidbe prema Korčuli, da sirenama pozdrave i isprate “Olivera” na prvom putovanju.


No na sve će se to morati pričekati dok Jadrolinija, brodogradilište i Lučka kapetanije ne riješe sve detalje.


Iz Jadrolinije su se u utorak navečer oglasili i kratkim priopćenjem.


“Nakon obavljenog završnog testiranja Jadrolinijinog broda „Oliver“ od strane Lučke kapetanije Rijeka u brodogradilištu Viktor Lenac, privremeno se odgađa ulazak broda u održavanje državne trajektne linije Split – Vela luka – Ubli. Riječ je o dodatnom zahtjevu kojeg će Jadrolinija u što kraćem roku ispuniti, prvenstveno imajući na umu zadovoljenje svih potrebnih zahtjeva osiguravajući maksimalnu sigurnost putnika i posade.


Zahvaljujemo na razumijevanju svim putnicima koji ovaj brod s nestrpljenjem očekuju i radujemo se skoroj zajedničkoj plovidbi brodom „Oliver“, navodi se u priopćenju.