LUKA MRVIČIĆ

To se zove sreća. Tražio je škrpine pa našao kapitalnu tabinju od 3,5 kilograma

Boris Bulić

U jednom trenutku 'dno' je zapumpalo bez nekog agresivnog trzaja odnosno udarca. Uslijedila je brzinska kontra i odljepljivanje poprilično teške 'škrpine'. No tijekom borbe, odnosno izvlačenja ribe, tipični kratki trzajevi uz trešnje glavom upućivale su da na priboru ipak nije škrpina…



Javio nam se Luka Mrvičić koji je loveći po ‘zadivima’ Dugog Otoka uspio uloviti impresivno veliku tabinju. Evo što nam je Luka rekao o tom svom ulovu:


– Iako je pretežito noćni lovac, te svoje lovno područje obilazi u periodima dana smanjene sunčeve svjetlosti, a što znači jutro, sumrak i noć, tabinju se uspješno može loviti čak i onda kada nije toliko aktivna, sredinom dana, naravno, ukoliko znate njenu ‘adresu’ te joj inchiku- om brižno pokucate na vrata – priča nam Luka.


– Loveći sjevernim dijelom Dugog Otoka kolega Dino Bajlo i ja, pretraživali smo ‘zadive’ u nadi pronalaska kakve škrpine ili tomu slične pridnene beštije. U jednom trenutku ‘dno’ je zapumpalo bez nekog agresivnog trzaja odnosno udarca – nastavlja Luka svoju priču.





– Uslijedila je brzinska kontra i odljepljivanje poprilično teške ‘škrpine’. No tijekom borbe, odnosno izvlačenja ribe, tipični kratki trzajevi uz trešnje glavom upućivale su da na priboru ipak nije škrpina. Nije škrpina pokupila Gorila inchiku, već je to napravila tabinja i to zaista pozamašnih gabarita što je poplutavši par metara livo od bande broda i sama potvrdila. Kad smo je izvagali ispalo je da je teška 3,5 kilograma.


Lovio sam, kako je Gorila inchikuom naješkanim patagonikom, ali samo s trakicama lignje, shock leaderom FC 0,52 milimetra dugim 5 metara, te upredenicom PE #2. Štap je bio novi Storm Gomoku Kaiten 200 g dok je multiplikator bio Okuma Cavalla – ispričao nam je Luka Mrvičić.