NATAŠA MOKOVIĆ

To se zove pothvat! Sama izvukla kokota od 2,8 kilograma sa 60 metara dubine!

Boris Bulić

Spustila sam jigg na 60 metara i počela polako provocirati stanovnike dna. I nije prošlo dugo kad se štap povio. Očekivala sam griz, ali ne takav. Baš je bilo onako, muški…Poznavanje terena i ribolovnih pošta je od iznimne važnosti što potvrđuje i ovaj ulov Nataše Moković. Naravno, potrebno je i iskustvo kao i kvalitetna oprema, a da se o spretnosti ribolovca, a u ovom slučaju ribolovke i ne govori posebno.– Na moru sam često, puno više od mnogih, a puno manje nogo što bih htjela. Lovim kad god to mogu raznim tehnikama.  Ovoga smo puta moj suprug Đani i ja bili uz otok Škardu pokušavajući uloviti nešto ribe i liganja – priča nam Nataša.

– Premda su dani topli, ako se zna pošta i ako se poznaju kurenti, liganja ima i daju se uloviti tako da smo tu dobro prošli. U kratkom smo vremenu digli sasvim dovoljno. A onda sam se poželjela okušati u inchiku tehnici – nastavlja Nataša svoju priču.


 – Vrijeme tiho, bonaca, oko sedam sati uvečer. Štap koji sam koristila je bio Okuma Inchiku Fast II, rola Okuma Ceymar 55, a jigg je bio Kick Button 120 grama. Spustila sam ga na 60 metara i počela polako provocirati stanovnike dna. I nije prošlo dugo kad se štap povio. Očekivala sam griz, ali ne takav. Baš je bilo onako, muški… Borba je trajala jedno petnaestak minuta jer je to ipak bilo duboko, ali je na kraju na površinu ipak izašao veliki kokot. Naravno da smo ga odmah izvagali. Ravno 2,8 kilograma. Sad moram uloviti barem malo većega –  s osmjehom nam je ispričala Nataša Moković.