DAVID ZALAR

Tako se lovi! Dva šampanjca za jednog cara!

Boris Bulić

Štap se povija i cure kažu sa su opet zapele. Okrećem očima i krećem navijat svoj desni štap, da okrenemo brodicu i spasimo bar olovo, ali tada začujem najdraži zvuk mašinice. Riba odvija rolu k'o ludu. Vuciiiiiii!!! Akcija! Odmah sam znao, da je car…Iz Ljubljane nam se ponovo javio David Zalar sa još jednom ljetnom ribolovnom uspomenom s Premanture. Evo što je nam je David ispričao o tome što je toga dana doživio:


– Sve je počelo dan ranije, kratkim razgovorom:


– Šta idemo sutra? 
– Da! 


– Kada?


– Ajde polako, u 6 kava kod mene… – priča nam David.


– I ujutro, po dogovoru, telefon zvoni.


Aaiiii… Dosta više! Cure, jeste spremne? Šampus imamo? Daj uzmi dva, imam osjećaj, da će nam danas trebat…


I polako krenemo. Sunce izlazi, izlazili smo i mi, Manca, Urša i ja sve laganini. U 7 ujutro uz muziku smo hvatali ješku, šnjure. Mi ih zovemo turbiči zato što su tako brzi) i to je potrajalo sve do 9 sati. Uz muziku i kavicu nije bilo uopće loše, čak i malo romantično. Uhvatili smo četiri turbiča, i počeli panuliranje s najvećim koji je bio bogami oko 300 grama.


Kad god imam na brodu društvo – pomoć, lovim na dva štapa. Lovimo, lovimo, pa ništa, pa svira muzika pa malo plešemo, pa otvaramo prvi šampus. Ono malo od tuge, pa malo da se nešto dešava. Već je prošlo 10 sati sunce je napravilo svoje. Kazali smo još do sljedeće pošte pa idemo kući – nastavlja David svoju priču.


– Svi su se složili s planom. I nije prošlo ni 5 minuta kad je došlo do snažnog udarca na lijevom štapu. Cure odma kažu:


– Sorry, opet smo zapeli. David pomoziiiiiii…


Manca je bila jako sretna


-Okrećem očima i krećem navijat svoj desni štap, da okrenemo brodicu i spasimo bar olovo ali tada začujem najdraži zvuk mašinice:


Bzzzzzzzzzzz!!!


Odvija rolu k’o ludu. Vičem da imamo ribu!


Vuciiiiiii!!! Akcija! Odmah sam znao, da je car.


Cure su bile uporne i izvadile ga u samo četiri minuta. Gafom ga vadimo na brod i onda počinje, luda, luda, luda euforija, smjeha, vrištanja, skakanja, suza sreće i na kraju slikanje i otvaranje drugog šampusa. Kao da smo znali da će nam trebati dva! Zubatac je bio komad od 9,63 kg!


To je najveći kojeg sam ikad u životu vidio. Svi u kampu su bili oduševljeni našim ulovom i naravno sve smo počastili s tom fantastičnom ribom. Hvala ti more! – ispričao nam je David Zalar.