ROMAN PRIEKOPA

Sreća bez kraja! Na usoljenu piletinu nasukao šarga od 620 grama!

Boris Bulić

S obzirom da se vec poprilično smračilo aktivirao sam starlete kao signalizatore ugriza. Nažalost, prvi sam griza promašio, a nakon kontre u drugom zatezanju sam trenutno osjetio ribu na stapu ali se otkačila tijekom izvlačenja. I prije nego sam stigao ponovo zabaciti dobio sam krasan griz na drugom štapu. Odmah sam kontrirao...Iz Slovačke, iz mjesta Zamberovce nam se javio Roman Priekopa koji je svoj odmor proveo u Riječkom akvatoriju loveći ribu. Jedan od ribolova je odrađen i u smoj rijeci. Evo što nam je Roman rekao o to ribolovu.


– Izašao sam na Molo Longo.  Koristio sam teleskopske štapove, a mašinice za pecanje  šarana. Udice su bile veličine 6, a najlon 0,30 milimetara. Lovio sam sistemom s hranilicom što i nije baš uobičajeno za more – priča nam Roman.

– U hranilicu sam stavio pasturu složenu od brašna i ulja od sardine, a ješka je bio komadič usoljene piletine. S obzirom da se vec poprilično smračilo aktivirao sam starlete kao signalizatore ugriza. Nažalost, prvi sam griza promašio, a nakon kontre u drugom zatezanju sam trenutno osjetio ribu na stapu ali se otkačila tijekom izvlačenja. I prije nego sam stigao ponovo zabaciti dobio sam krasan griz na drugom štapu. Odmah sam kontrirao i nakon kratke borbe izvukao prelijepog šarga teškog 620 grama. Moja sreća je bila beskrajna… – ispričao nam je Roman Priekopa.