Privlačni i za najbogatije

Saudijski princ u Rijeci je planirao biti samo jedan dan. Na kraju je ostao – cijeli mjesec

Bruna Matičić, Alenka Juričić Bukarica

Ilustracija S. Drechsler

Ilustracija S. Drechsler

Riječ je o čovjeku koji tijekom boravka u destinaciji voli osjetiti puls grada, i činjenica da je na području Rijeke i Opatije ostao toliko dugo, dovoljno govori sama za sebe, kazao je ŠimićJedan od zanimljivih detalja koji je istaknut jučer u diskusiji na konferenciji Novog lista o nautičkom turizmu jest i to kako se pripremaju plaže za goste s megajahti.


Naime, prema riječima vlasnika agencije Simmor Marine, ovi gosti svoje vrijeme najradije provode na skrovitim plažama bez turista, a večeri u marinama. S time da tim od 10 do 20 ljudi prije njihova dolaska čisti plažu na kojoj vlasnik broda planira boraviti. A čini se da Bill Gates doista ozbiljno shvaća očuvanje okoliša, barem ako je suditi po tome da mu ni samom nije teško uzeti u ruke vreću za smeće i krenuti u čišćenje.


Andrija Šimić je ukazao i kako je Hrvatska doista jedna od najljepših nautičkih destinacija na svijetu koju kao takvu prepoznaju brojni gosti i vlasnici megajahti. Ispričao je tako kako je ovog travnja jedan saudijski princ došao u Rijeku na tek jedan dan. Međutim, ostao je ovdje punih mjesec dana.
– Rijeka i Opatija su ga se toliko dojmile da je odlučio ostati puno više nego je prvotno planirao. Riječ je o čovjeku koji tijekom boravka u destinaciji voli osjetiti puls grada, i činjenica da je na području Rijeke i Opatije ostao toliko dugo, dovoljno govori sama za sebe, kazao je Šimić.


Direktor HTZ-a Kristjan Staničić je pak ukazao kako je boravak svjetski poznatih osoba, od znanstvenika do pjevača, glazbenika i glumaca, veliki dodatni plus u promociji Hrvatske kao turističke zemlje. Otkrio je tako da se na svojoj jahti na Hvaru trenutno odmara i višestruki svjetski prvak u motociklizmu Valentino Rossi.


– Mnogo je još drugih poznatih koji će ljetovati ovdje što je jako dobro za imidž čitave destinacije, ukazao je Staničić.


*U tekstu je nakon objave ispravljena greška u tituli Valentina Rossija