TEO MAKSIMOVIĆ

Prava dojava zlata vrijedi! Uronio u more i zatekao ludnicu…

Boris Bulić

Poklapam mobitel i odma počinjem sa pripremom stvari i brzinski potrpavam stvari u boršu pa u auto, pazeći da štagod ne zaboravim i tako upropastim cijeli ribolov. Navijam sat za ujutro i iden leć. Dolazim na poštu, a u moru nenadana ludnica... Dojava je bila itekako točna…Iz Splita nam se još jednom javio Teo Maksimović, podvodni ribolovac koji malo priča, ali zato dobro lovi. I ovoga je puta uspio nastrijeliti lovinu pažnje vrijednu na lokaciji koja je iz svim ribarima poznatih razloga, ipak ostala tajna. Evo što nam je Teo ispričao o tom svom ulovu:


– Strijelka je kao relativno nova ribe u Jadranu mnogima mrska no to je riba vrlo ukusnog mesa, snažna i odličan borac. Ukratko, pravi gušt za lovit, a posli i za izist – priča nam Teo.

– Dakle, večer je. Sidim ja na kauču i lagano odmaram kad zvoni mobitel:


– Dobra večer, stigle su. Jučer se vukle za brodom ogromne, ima ih i od dvanaestak kila


– Di su?


– Znaš tamo di…


– Znam, dolazim odma ujutro. Hvala i pozdrav!


– Nikom ne govori. Pozdrav!


Poklapam mobitel i odma počinjem sa pripremom stvari i brzinski potrpavam stvari u boršu pa u auto, pazeći da štagod ne zaboravim i tako upropastim cijeli ribolov.Navijam sat za ujutro i iden leć – nastavlja Teo svoju priču.


– Ujutro zvoni sat, al’ nažalost moram prvo na posao. Na poslu cilo vrime cupkam nogom i gledam kako ću šta ranije uteć u čemu i uspijevam negdi oko podne.


Sidam u auto i pičim…


Dolazim na poštu popodne, a u moru nenadana ludnica… Dojava je bila itekako točna.


Hvala dojavljivaču.


Slike govore više od riječi… – ispričao nam je zadovoljni Teo Maksimović.