NIKOLA RAKOVIĆ

Panula u plitkom moru – U dva i pol metra mora nasukao brancina od 6 kilograma!

Boris Bulić

Dubina na kojoj sam lovio je bila dva i pol metra tako da je u trenutku kačenja nastupila prava eksplozija. No kako sam i očekivao, budući da brancin općenito nije neki veliki borac, brzo je malaksao. Ukupna borba je potrajala nekih pet minuta…



Još jednom nam se iz Ulcinja javio Nikola Raković, opet s kapitalnim ulovom ostvarenim laganom panulom. Evo što nam je Nikola o tom ulovu ispričao:


– Ušće rijeke Bojane je bogato velikim ribama no nije dovoljno samo doći i spustiti pribor u more. Treba poznavati teren, znati kuda se varalica može najkvalitetnije provući, treba pogoditi brzinu, boju… – priča nam Nikola.





– Ovoga sam puta povlačio malu silikonsku varalicu ručne izrade, dužine deset centimetara i teške deset grama. Od ostale opreme sam koristio štap Shimano Speed Master 14-42 grama, Mašinicu Twin Power 4000 SW i konac 0,12 milimetara.


Dubina je bila 2,5 metara tako da je u trenutku kačenja bila prava eksplozija. No kako sam i očekivao, budući da brancin i nije neki veliki borac, brzo je malaksao. Ukupna borba je potrajala nekih pet minuta, a vaga je pokazala ravno šest kilograma


– ispričao nam je zadovoljni Nikola Raković.