KAPITALAC IZ DUBINE

Kad se u ribolov vodi majstor uspjeh ne izostaje. Sa 70 metara dubine izvukli kantara od 2,35 kilograma!

Boris Bulić

Pošto smo lovili na lagani pribor, najlon samo 0,30 milimetara, nismo bili sigurni da li će najlon izdržati jer je riba je pružala veliki otpor. Tako je Alen stalno ponavljao da je neće uspjeti izvaditi, a ja sam ga hrabrio da bude strpljiv i da lagano izvlači ribu. I u jednom momentu je izgledalo da se riba otkačila, jer je pritisak oslabio…Iz Rogoznice nam se javio Dražen Vrdoljak, ribolovac koji je sa svojim prijateljem Alenom Lakatošem bio u ribolovu iz kojeg su se vratili s ribom koju većina panulaša izbjegava. No kada bi panulašima uvijek smetale ribe ovakvih razmjera, dobar dio tih panulaša bi svoj pribor sigurno prilagodio lovu upravo ovih riba. Evo što nam je Dražen rekao o tom ribolovnom doživljaju:


– Toga smo se dana moj mladi prijatelj Alen Lakatoš i ja uputili u ribolov. On je istaknuti sportskoribolovni takmičar tako da smo u startu očekivali dobar ulov – priča nam Dražen.


– Odredište nam je bilo Hrid Mulo ili popularnije Lanterna u Rogozničkom kanalu. Ciljana dubina nam je bila 73 metra jer je to zapravo bila pozicija na kojoj smo i prije znali imati dobar ulov.
Od ješke smo imali srdele, lignjice iz Metroa i kozice. Korenat je bio dosta veliki, pa smo lovili sa velikom težinom olova – nastavlja Dražen svoju priču.– Najprije sam ja imao pravi griz, ali je riba pregrizla najlon. Nedugo poslije toga Alen je dobio muški griz gdje je osjetio veliku težinu.


Pošto smo lovili na lagani pribor, najlon samo 0,30 milimetara, nije bio siguran da li će najlon izdržati jer je riba je pružala veliki otpor. Tako je Alen stalno ponavljao da je neće uspjeti izvaditi, a ja sam ga hrabrio da bude strpljiv i da lagano izvlači ribu.U jednom momentu je izgledalo da se riba otkačila, jer je pritisak oslabio, ali smo još osjećali ribu. Kada smo napokon izvadili ribu shvatili smo da su bile dvije ribe i da je jedna riba pregrizla najlon te se oslobodila. Našoj sreći nije bilo kraja kada smo vidjeli ulov kantara od 2,35 kilograma – ispričao nam je Dražen Vrdoljak.