MATEJ RAMOVŠ

I to se ponekad dogodi. Nastrijelio luca od skoro 8 kilograma, a “salata” mu otplivala u dubinu

Boris Bulić

Luc me vuče po površini preko dvadeset metara. Sve sam očekivao, ali da će me riba vući, to nisam. Nisam ga ni vidio gdje je jer je izvukao 50 metara konopa. Tako sam polako plivao i povlačio konop prema sebi. Na kraju vidim da se nekako zamotao oko jedne skale. Pretpostavljam da ga zaustavila strijela koja je zapela za dno.Iz Šenčura kraj Kranja nam se javio Matej Ramovš, podvodni ribolovac koji je uspio pod morem pronaći i nastrijeliti jednog od najbržih pučinskih lovaca. Evo što nam je Matej rekao o to podvodnom susretu:


– Nakon što gotovo dva sata skoro ništa nisam uspio vidjeti prebacio sam se na zadnju poziciju toga dana. Tu je bilo puno sitne ribe i nakon drugog zarona ugledam luca kako ganja ribu ali je bio predaleko za šut – priča nam Matej.


– Nije bilo druge nego odraditi čeke na nekih desetak metara dubine. I u jednom trenu na jednoj čeki, dva luca pravac na mene. Prvog puštam i pucam na drugog jer je duplo veći od prvog. Izranjam i kad stižem na površinu pola konopa na mulinelu već nema. Tada sam rekao da je dosta i zategao konop – nastavlja Matej svoju priču.

– Luc me vuče po površini preko dvadeset metara. Sve sam očekivao, ali da će me riba vući, to nisam.


Nisam ga ni vidio gdje je jer je izvukao 50 metara konopa. Tako sam polako plivao i povlačio konop prema sebi. Na kraju vidim da se nekako zamotao oko jedne skale. Pretpostavljam da ga zaustavila strijela koja je zapela za dno.I dok sam ga polako vukao prema površini vidio sam da se mu na glavu popela hobotnica od oko kile. Miran je bio sve do površine dok ga nisam zgrabio za rep kad je poludio ali je tada već bilo kasno.


Mislim da je bio miran zbog hobe koja mu je zaustavila disanje. Nažalost, kad sam ga primio, hoba ga je pustila i otplivala u dubinu tako da sam ostao bez salate. Ali ne žalim se, luc je i bez salate bio vrhunski – ispričao nam je Matej Ramovš.