JAN PAHOR

Griz pod barkom! Spinajući nasukao luca od 12,4 kilograma!

Boris Bulić

Vidimo kako more prska na sve strane! Dođemo na nekih pedeset metara od jata kad vidim da nisu tune nego ogromna jata luceva. Ali kada sam htio zabaciti, oni su nestali. Svejedno se odlučujem za zabačaj! Bacam direktno na mjesto gdje su iskakali i počnem brzo namotavat. Već sam vidio varalicu na nekih pet metara od broda i polako usporavao kad ono - Bummmmm!!!Iz Ljubljane nam se javio Jan Pahor koji svoje morske ulove nalazi uz zapadnu obalu Istre, a koji, po svemu sudeći, nipošto nisu zanemarivi. Ovoga je puta na meti bila plava riba, za svoju vrstu i naše more kapitalnih razmjera. Evo što nam je Jan ispričao o tom svom ribolovnom doživljaju:


– Kao i svako jutro, i to smo se jutro prijatelj i ja odlučili malo provozat i potrazi za kakvim raubom. Kao i obično pogledom smo tražili galebove. Krenuli smo od Rovinja prema Puli pa što bude – priča nam Jan.


Nažalost prvih sat vremena nije bilo nigdje ništa. Što smo više išli na otvoreno to smo više osjećali buru. I taman kod Pule u jednoj zavjetrini gdje je more bilo kao u bunaru, naletimo na veliko jato galebova – nastavlja Jan svoju priču.
– Vidimo kako more prska na sve strane! Dođemo na nekih pedeset metara od jata kad vidim da nisu tune nego ogromna jata luceva. Pod nam 35 metara dubine…


Imao sam štap Tuna Popping 90-250 grama, rolu  Penn Spinfisher 950S, upredenicu Akami 0.45 milimetara i predvez FC 0,70 milimetara. Varalica je bila Duelov Hardcore Monster Shot S od 125 milimetara.Ali kada sam htio zabaciti, oni su nestali. Svejedno se odlučujem za zabačaj! Bacam direktno na mjesto gdje su iskakali i počnem brzo namotavat. Već sam vidio varalicu na nekih pet metara od broda i polako usporavao kad ono – Bummmmm!!!


Luc je došao ispod broda tako da sam jasno vidio kad je zagrizao! Borba nije puno trajala jer je bio dobro zakačen, a oprema je bila isto jaka oprema. Svejedno, neopisivo veselje je bilo kad sam ga digao u barku! Vaga se zaustavila na 12,400 kilograma – ispričao nam je Jan Pahor.