LIGNJADA

Cresani Alen Cunjak i Tajmir Tomaš ulovili čak 81 lignju

Bojan Purić

Foto K. Hederle

Foto K. Hederle

Drugi su bili gosti s Lošinja, Petar Stupar i Danijel Škoda, sa 7.435 bodova (29 komada), a treći Aljaž Pegan i Aram Bevilacqua, stalni posjetitelji Unija, sa 6.575 bodova (33 komada)UNIJE – Uz zadovoljavajući odaziv od dvadeset i četiri dvočlane ekipe, proteklog vikenda održana je Lignjada u organizaciji Mjesnog odbora Unije, u suradnji sa Sportskim društvom »Škarpina« iz Nerezina te podrškom Turističke zajednice i Grada Malog Lošinja.


Ovo natjecanje već tradicionalno okuplja ne samo mještane Unija i one koji na ovaj osamljeni otok dolaze redovno ili povremeno nego i goste sa susjednih otoka Lošinja i Cresa.


Kao majstori lignjolova pokazali su se ovaj put Alen Cunjak i Tajmir Tomaš, koji su doplovili iz Cresa, a u akvatoriju Unija ulovili su čak 81 lignju, za ukupno 19.455 bodova, što im je premoćno donijelo prvo mjesto. Drugi su bili gosti s Lošinja, Petar Stupar i Danijel Škoda, sa 7.435 bodova (29 komada), a treći Aljaž Pegan i Aram Bevilacqua, stalni posjetitelji Unija, sa 6.575 bodova (33 komada). Dalje su se poredale lošinjske ekipe: Roberto Cavedoni i Mario Jureković, zatim Mario Hofmann i Duško Obradović te Kristian Belić i Dragica Maver.
Vaganje ulova i proglašenje pobjednika održano je na rivi, a ulovljene lignje pripremljene su »na šporko« i pojedene.
Iz godine u godinu Lignjada je popraćena i natjecanjem u pikadu, također za dvočlane ekipe, a od dvadeset i dva para najveću su preciznost ovoga puta pokazali Krešimir Tomičić i Matevž Polič.