Zlatno pravilo

Znate li za metodu 60-180? Riječ je o posebnoj rutini za blistavu i zdravu kosu

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Rutina koja će brzo donijeti rezultate

Ako postoji nešto što bismo uvijek željeli i to odmah, onda je to zdrava kosa. Kosa koja blista i izgleda njegovano nemjerljiv je dio urednog izgleda.


U slučaj da čeznete za kosom koja uvijek izgleda sjajno i njegovano i tjera druge da se pitaju što radite za nju, onda je krajnje vrijeme da upoznate pravilo 60-180.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Constanze Aurelia (@constanzeaurelia)Pravilo 60:180 odnosi se na koliko dugo trebate ostaviti šampon da djeluje na kosi. Ako imate kratku, normalnu kosu, dovoljno je samo 60 sekundi izlaganja.


Šamponirajte kosu kao i obično i isperite nakon otprilike jedne minute.


Međutim, ako imate dugu i jako oštećenu kosu, ostavite šampon do 180 sekundi, odnosno pune tri minute. Što ga duže ostavite u kosi, vaša će kosa bolje apsorbirati aktivne sastojke, što će dugoročno rezultirati zdravijim izgledom vaše kose.Što možete učiniti u tri minute?


Ostavljanje šampona u kosi tri minute moglo bi se činiti kao vječnost pod tušem. Međutim, to ne znači da samo trebate ostaviti proizvod u kosi i pričekati. Tijekom ove tri minute temeljito, ali nježno izmasirajte glavu.


Ovo ne samo da potiče cirkulaciju krvi u vlasištu, već i uklanja mrtve stanice kože.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Justyna | hair care (@judienowak)Koji su još savjeti stručnjaka za zdravlje vaše kose?


Sjajna kosa nije samo znak ljepote, već i zdravlja. Za postizanje ovog ideala važno je održavati uravnoteženu prehranu bogatu vitaminima i mineralima.


Također, nakon pranja preporučuje se regenerator ili tretman za vlagu i jačanje strukture kose.


Prilikom sušenja i oblikovanja biste pak trebali izbjegavati ili barem smanjiti toplinu, na primjer korištenjem sredstva za zaštitu od topline ili puštanjem kose da se osuši na zraku.


Redovito šišanje ne samo da poboljšava oblik frizure, već i uklanja ispucale vrhove, što zauzvrat poboljšava cjelokupni izgled kose. Nakon svakog stiliziranja, trebali biste rasporediti malo ulja za kosu po dužini za dodatni sjaj.