UBLAŽITE SIMPTOME ALERGIJE

Kako spriječiti neuobičajenu reakciju na uobičajene tvariAlergije su vrlo širok pojam, no možemo reći da je to pretjerani imunosni odgovor tijela na strane tvari iz okoline. Burno se reagira na inače bezopasne tvari (alergene) među kojima su najčešći peludi trava, korova i drveća te grinje, koje naše tijelo krivo tumači kao opasne.


Alergeni mogu imati cjelogodišnji ili sezonski karakter ovisno o vrsti alergena. Sezonski alergeni kao što su peludi trava, korova i drveća počinju s prvim danima proljeća i nastavljaju svoj utjecaj tijekom ljetnih mjeseci kada cvjeta ambrozija, najjaču peludni alergen našeg podneblja.  


Najčešći simptomi peludne alergije su kihanje, curenje ili začepljenost nosa, svrbež nosa i očiju, crvene oči, kašalj i nadraženost grla, kronični umor…


Ectoin® – pomoć iz prirode
Ectoin® je 100% prirodan sastojak koji se dobiva iz ekstremofila – mikroorganizama koji mogu preživjeti u ekstremno nepovoljnim uvjetima okoline.


Kako bi se zaštitili od štetnih vanjskih učinaka, sintetiziraju ektoin. Ectoin® je najistraživaniji esktremolit, dokazano dobre podnošljivosti kod djece i odraslih, a može zaštititi ljudske stanice od nepovoljnih vanjskih utjecaja, poput alergena i iritansa. Primjenjuje se kod alergijskog rinitisa i konjunktivitisa te u dermokozmetici.


Kako mi pomaže kod alergija?


Ectoin® se okružuje vodom te čini prirodnu barijeru na sluznici nosa ili oka, stvarajući zaštitni film Ectoin®-Hydro-Complex koji sprječava doticaj s alergenima i razvoj alergijske reakcije.


Ectoin – djelovanje


Vizol S Allergy kapi za oči i Aqua Maris 4Allergy sprej za nos


Naši inovativni proizvodi na učinkovit način preveniraju i ublažavaju simptome alergije. Budući da sadrže Ectoin® sprječavaju  kontakt s alergenima formiranjem zaštitne barijere na sluznici nosa ili oka.


Vizol S Allergy kapi za oči i Aqua Maris 4Allergy sprej za nos mogu prevenirati alergijske reakcije kada znamo da ćemo biti izloženi alergenu, primjerice boraviti u prirodi, a alergični smo na pelud. Tada je preporučljivo koristiti kapi i sprej i prije odlaska u prirodu i obnoviti zaštitni film tijekom boravka za maksimalni učinak.


Aqua Maris 4Allergy


Antialergijski sprej s Ectoinom® i morskom vodom


• ublažava simptome alergijskog rinitisa (svrbež u nosu, curenje iz nosa, kihanje, začepljenost nosa)
• njeguje i štiti sluznicu nosa.
• Izvrsnog sigurnosnog profila i klinički dokazane učinkovitosti, prikladan je za djecu od najranije dobi i odrasle.


Aqua Maris 4Allergy


Vizol S Allergy kapi za oči


Izotonične kapi s Ectoinom®


• sprječavaju i ublažavaju simptome alergijskog konjunktivitisa (svrbež, crvenilo, crvenilo, pretjerano suzenja oka)
• pomažu u procesu obnavljanja nadražene i osjetljive sluznice oka
• Pogodne su za osobe koje koriste kontaktne leće, djecu i osobe koje imaju osjetljive oči. Ne sadrže konzervans.


 


Vizol S ALLERGY


Dodatni savjeti za ublažavanje simptoma alergije


• izbjegavajte alergene (prateći peludni kalendar, izbjegavajući boravak na otvorenom u sezoni alergena)
• držite prozore zatvorenima i provjetravajte samo kasnije navečer u danima visoke koncentracije peludi (proljeće/ljeto), plijesni (kasno ljeto/jesen) ili zagađenja
• sklonite  kućne biljke i tepihe
• mijenjate  odjeću odmah nakon boravka na otvorenom jer se na njoj mogu zadržati alergeni


 


Sadržaj nastao u suradnji s JGL-om.