USPOMENE

Poziv na izložbu: Zavirite u fotoalbume, jeste li i vi slavili uz ovu kartonsku rođendansku tortu?

P. N.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja i Muzej informatike Peek&Poke pozivaju građane da zavire u svoje fotoalbume, uključe se i budu dio izložbe.RIJEKA – U povodu organiziranja zajedničke izložbe Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja i Muzej informatike Peek&Poke pozivaju građane da zavire u svoje fotoalbume, uključe se i budu dio izložbe. Danas odrasli ljudi, dobrim dijelom u šestom desetljeću života, svoje su najranije rođendane dočekivali – ispred fotoaparata fotografa koji su za tu prigodu uvijek imali spremnu kulisu. Plavkaste zavjese u pozadini, stol sa stolnjakom ukrašen cvijećem, vjerojatno plastičnim, i kartonsku rođendansku tortu.


– Identična kulisa s prepoznatljivom tortom “ugostila” je veliki broj riječke djece rođene 1960-ih i 1970-ih godina, a za potrebe izložbe pozivamo građane da prelistaju svoje fotoalbume, pošalju fotografije, ako imaju, s identičnom kulisom i tortom koja je “ugostila” brojna dječja lica.


Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Peek&Poke i Foto Revija, kao jedna od najstarijih “živućih” fotografskih radnji (1954.) koju vodi četvrta generacija i gdje su i nastale prepoznatljive fotografije, organizirat će (u sljedećem razdoblju) fotografiranje istih lica, samo koje desetljeće kasnije. Produžite nam se u kreiranju zajedničke izložbe koju organizatori posvećuju generacijama grada, navodi se u pozivu Riječanima.