Tipičan miris

Zašto uvijek trebate dodati dva lista lovora kada kuhate brokulu i cvjetaču

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Doznajte zašto vam dva lista lovora mogu postati najbolji saveznici

Među povrćem koje se najviše konzumira u ovom razdoblju svakako su brokula i cvjetača, dva povrća bogata hranjivim tvarima i vrlo svestrana.


Međutim, kada ih kuhamo možemo se suočiti s problemom: to su dvije namirnice koje u cijelosti šire izrazito neugodne mirise.


No, ne očajavajte, postoji jednostavan trik koji vas može izvući iz ove situacije i eliminirati (ili barem prigušiti) onaj tipični miris koji dolazi od kuhanja ovog povrća: koristite lovorov list.


Postoji nekoliko načina pripreme brokule i cvjetače, poput kuhanja na pari, kuhanja u slanoj vodi ili kuhanja u tavi, a sve su to metode zbog kojih će vas članovi obitelji moliti da otvorite kuhinjski prozor.


No, kako biste prevladali problem neugodnih mirisa, na raspolaganju su vam različita rješenja:


  • ako se kuha na pari, u vodu možete dodati 2 lista lovora, kako bi jaki aromatični miris lovora nadjačao miris brokule ili cvjetače, a možete dodati i druge začine, poput štapića cimeta
  • ako ih spremate kuhanjem u slanoj vodi dodajte 2 lista lovora i krumpir
  • ako se umjesto toga kuhaju u tavi, u pripravak dodajte 2 lista lovora, a možete i sok od pola limuna

Sada kada znate kako ukloniti (ili barem smanjiti) neugodne mirise iz vaše kuhinje, ništa vas ne može spriječiti da brokulu i cvjetaču koristite za pripremu svojih omiljenih recepata!