Pažnja svi siroljupci!

Zapečeni brie s medom i čilijem: arome koje obožavamo

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Mekoća i aromatičnost ovog sira nikad ne razočara

Vjerojatno ste već isprobali fetu pečenu u pećnici, a možda ste čak i okusili čari pečenog camemberta. Sada na scenu stupa novi hit recept za sve fanatične ljubitelje sireva: pečeni brie.


Ovo je još jedna pikantna, kremasta rapsodija koja se priprema u tren oka, impresionira svojom kombinacijom začina i slatkog meda i jednostavno je fantastična. Donosimo recept!



Sastojci:


  • 1 kolut brie sira
  • 1 češanj češnjaka (nasjeckan)
  • 1 žličica čili pahuljica
  • 1 žličica majčine dušice
  • Med


Priprema: 


Brie cijeli stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i na površini nožem izrezujte karirani uzorak. Pospite sitno nasjeckanim češnjakom, čilijem i majčinom dušicom, dodajte med i stavite peći 8-12 minuta na 180 stupnjeva.


Pred kraj vremena povremeno provjerite u pećnici je li brie već malo zapečen. Poslužite dok je vruć uz svježi ili tostirani kruh. 



Možda vam uz ovaj sirni spektakl nedostaje savršen prilog koji bi ga nadopunio. Uz klasično posluživanje s kruhom, što kažete na hrskave krekere ili pečeni krumpir? Zapravo nema ograničenja individualnim preferencijama, sve ovisi o tome što imate u kuhinji i vašem ukusu.


A želite li nadjevima dodati još malo okusa, možete dodati i svježe smokve i hrskave orahe. Savršeno se slažu sa slatkoćom meda, a također odlično izgleda ako ovaj sir iz pećnice želite poslužiti prijateljima na večeri.