Gdje za vikend?

Zagrljaj prirode, odlična klopa i super događaji: Ovoga vikenda idemo u Gorski kotar

Life

Foto: PR

Foto: PR

Od gljivarijade i Dana jabuka, krušaka i sira pa sve do planinarskog pohoda, bit će za svakoga ponešto.U vikend planer upišite Gorski kotar jer vas očekuje revitalizirajući zagrljaj prirode, bogata gastronomija i pregršt zanimljivih događanja. 


U Ravnoj Gori se od 18. do 19. rujna održava 18. Festival komorne glazbe. U petak nastupa Kvartet Sebastijan, dok vas u subotu očekuju Anđelko Krpan na violini te Nada Majnarić na klaviru. U nedjelju će vas uz pijanisticu Majnarić oduševiti i gosti Vito Margitić na saksofonu te Karla Pezerović na klaviru.  Koncerti se održavaju u Domu kulture u Ravnoj Gori s početkom u 19 sati. 


Subotu rezervirajte za boravak u prirodi jer su vam Gorani pripremili dva interesantna programa. U naselju Lič u Općini Fužine na tradicionalnoj Gljivarijadi uživat ćete u branju goranskih gljiva uz stručno vodstvo koje prati i atraktivno natjecanje uz obilan goranski doručak i ručak. 
U Brodu na Kupi održat će se Dani jabuka, krušaka i sira, gdje vas očekuje bogat sajam goranskih proizvoda domaćih OPG-ova, šetnja uz Kupicu u čudesnoj Dolini leptira sa stručnim vodičem te posjet atraktivnom Kaštelu Zrinski u kojem se nalazi centar “Divljina s pogledom na more” Prirodoslovnog muzeja Rijeka i interpretacijski centar “Putovima Frankopana”.  Dani jabuka, krušaka i sira nastavit će se u Čabru u nedjelju kada vas, između ostaloga, očekuje i planinarski pohod na izvor Čabranke i Tropetarsku stijenu uz vodiča. 


U Mrkoplju vas u nedjelju 19. rujna povodom 250. godišnjice osnutka župe i 250-og rođendana Mrkoplja očekuje  Proštenje s misnim slavljima te koncertom klasične glazbe. Mrkopaljci su povodom rođendana pripremili i zanimljiv glazbeni program koji se održava u subotu od 20 sati. 


Svakako se odvažite i na gastroslasnu avanturu Gastroventure à la Gorski kotar jer vam goranski ugostitelji pripremaju jela od sezonskih domaćih namirnica. U rujnu  goranski jelovnici, između ostaloga, obiluju delicijama od jabuka, kupina, šumskog vrganja, mesa jelena, koromade (žute korabe) i domaćeg svježeg zelja.


Više informacija o programima događanja  i izletničkim atrakcijama potražite na Facebook stranicama Turističke zajednice Gorskog kotara.