Njega lica

Zaboravite botoks jer je masaža lica glavni adut u anti-age njezi

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Ova drevna tehnika vraća se trijumfalno.Slavna Coco Chanel jednom je rekla, “Najbolje stvari u životu su besplatne, druge najbolje su vrlo, vrlo skupe.” I vjerojatno, u potrazi za blistavom kožom nikada nisu izgovorene istinitije riječi. Iako smo više nego sretni kada se prepuštamo najfinijim serumima i ​​kremama protiv starenja, možda nije iznenađujuće da je jedna od najboljih stvari koju možemo učiniti za svoju kožu potpuno besplatna. Riječ je o masaži lica.


Iako je tehnika tek nedavno počela stjecati popularnost u krugovima za njegu kože, umjetnost i znanost o masaži lica zapravo datiraju oko 3000 godina, a korijeni su u tradicionalnoj kineskoj medicini. A ovih dana žene se klone botoksa u korist tradicionalnih  tehnika koji pomlađuju kožu.


KOLIKO JE GUA SHA MASAŽA LICA UČINKOVITA?


Iako nas bezbroj čudesnih tvrdnji koje svakodnevno izlaze iz svijeta ljepote čine pomalo sumnjičavima, postoje zapravo studije koje podupiru rezultate Gua sha valjka kao učinkovitog oblika masaže lica. Prema nekim istraživanjima, Gua Sha valjak zapravo pomaže povećati mikro cirkulaciju na tretiranom dijelu lica, što zauzvrat može pomoći u smanjenju lokalne mišićne boli, a neki sugeriraju i do 400% pojačava prokrvljenost lica, piše Harper’s Bazaar.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


KAKO RADITE MASAŽU LICA LICA BEZ GUA SHA ALATA?
Alati Gua Sha i tretmani kod stručnjaka nisu jedini način da si napravite masažu lica. Sve dok slijedite pravu tehniku, korištenje vlastitih ruku smatra se jednostavnim, ali učinkovitim načinom uklanjanja stresa i osvježavanja kože, savršeno se kombinirajući s noćnim serumom.


Prvo temeljito operite ruke kako ne biste raširili bakterije ili prljavštinu po cijelom licu. Zagrijte tri do pet kapi ulja između dlanova i srednjim prstom te prstenjakom zagladite kožu.


Birajte lagane formule koje se lako upija, što je izvrsno za masažu lica. Nježnim, ali čvrstim kružnim pokretima prema gore, krenite od dna vrata prije nego što krenete prema nosu, sljepoočnicama i dolje do obraza. Završite nježnim pokretima prema gore i prema van od središta lica. Pazite da ne povučete ili nagužvate kožu prema dolje jer to može dovesti do opuštenosti.