Ljetna zanimacija

Zabavne aktivnosti za najmlađe – za svaki dan u tjednu

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Ljeto je u punom jeku i vrijeme je za zabavu. Spremite se za tonu zabavnih aktivnosti, kako u zatvorenom tako i na otvorenom.


Ovog ljeta odlučili smo stvoriti zabavan ljetni raspored za vaše mališane kako bismo dodali zanimljive sadržaje u slobodno vrijeme najmađih. Za svaki dan smo odredili po jednu zanimljivu aktivnost, a na vama je da je dodatno razradite i prilagodite vašem guštu.


Ponedjeljak za umjetnost


Ovo je dan kada možete izvaditi vašu kutiju za umjetnost! Može biti ispunjena građevinskim papirom, ljepilom, vodenom bojom, četkama, konfetama… Pustite dijete da odabere svoj “zanat” za taj dan, ali uvijek imajte ideju u džepu u slučaju da joj zatreba nadahnuća. Također možete slikati slike za članove obitelji i slati im ih poštom! Koliko će se samo obradovati kada vide da u sandučiću nisu samo računi.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Story Time utorak
Najvažnije je steći navike čitanja još u djetinjstvu. U knjigama će djeca mnogo naučiti, ali i razviti maštu… Kada se za taj dan zasitite čitanja, zabavno je poigrati se maštom i napraviti svoje priče. Možete raspisati književni natječaj na istu temu ili kreirati zajedničku priču.


Igra s vodom u srijedu


Bilo da se radi o plivanju, trčanju kroz vodene prskalice ili skakanju u vodu… Srijeda je dan za zabavu u vodi!


Učenje u četvrtak


Zašto četvrtkom ne biste bili usredotočeni na aktivnosti s obrazovnog aspekta? Možete igrati kvizove, zajedno učiti jezike, brojalice ili računske operacije. A što mislite o čitanju enciklopedije s najrazličitijim životinjama ili pak planetama? Djeci je to uvijek uzbudljivo!


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Foodie petak


To je slučaj kada možete izvaditi sastojke koje najviše volite iz hladnja. Dan je zabavne hrane i obiteljskog kuhanja. Ovih dana dopuštite djeci da mijese, rezuckaju i miješaju te tako steknu vještine koje će im biti korisne, ali će ih proces usvajanja silno zabaviti.


Čulna subota


Koja djeca ne vole senzorijanu igru? Čim vide da donosite igre koje svijetle, kockice ili mirisne bočice praznih parfema, sigurno će osmisliti svoje zabavne instalacije.


Zajedno osmislite igračke koje špricaju vodu, koje se vrte ili proizvode zvukove… sigurno će uživati te će pokazati kreativnost, ali i veliku radost.


Obiteljska nedjelja


Dan zabave za cijelu obitelj! Neka nedjelja bude dan kada planiramo zabavne izlete, ili pečemo hamburgere ili se igramo u bazenu cijeli dan. Jedino čemu težimo je provesti dan kao obitelj!