Doživljaj koji će se pamtiti

Jadrolinijin trajekt kumovao jednom lijepom prijateljstvu: Kapetan i kapo primili Hrvoja i njegovu družinu

P. N.

trajekt, Jadrolinija: Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

trajekt, Jadrolinija: Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Na Olibu su “mali”, četverogodišnji Hrvoje, nešto stariji Marin, Karli, Tessa, Tomas, Vito svakog dana, gotovo puna dva mjeseca, koji "Lastovo dočekuju na rivi dva puta dnevno, u podne i nešto prije 20 sati te mu se vesele i mašuOvih se dana internetom proširila lijepa priča o ljetnom prijateljstvu. Mjesto radnje je otok Olib a glavni junak mali je Hrvoje i njegova družina koji svakodnevno, i to dva puta dnevno, dočekuju brod “Lastovo” na rivi, piše Zadarski list. Kada na punti Oliba “izroni” bijela prova “Lastova”, oni trčećim korakom odlaze na rivu ne bi li dočekali ovaj velebni brod. A onda su dočekali nešto prelijepo što je družinu ostavilo bez daha, piše Burin.hr. Uslijedio je poziv da dođu na zapovjedni most…


“Dragi Hrvoje! Neka ti svako sljedeće ljeto bude veselo i sritno kao ovo!!! Žele ti kapetan Igor Bačić i kapo Dean Koludrović”. Potpisnici ove poruke i autori pisma dio su posade Jadrolinijinog broda “Lastovo” koji svakodnevno plovi između Zadra i Malog Lošinja, povezujući otoke Premudu, Silbu i Olib, piše dalje Burin.hr.


Na Olibu su “mali”, četverogodišnji Hrvoje, nešto stariji Marin, Karli, Tessa, Tomas, Vito svakog dana, gotovo puna dva mjeseca dočekivali “Lastovo” na rivi dva puta dnevno, u podne i nešto prije 20 sati te mu se vesele i mašu.
Kapetanu nije promaklo da je nekoliko mališana iz dana u dan na rivi, opčinjeno dolaskom broda, pa  zapovjednik Igor Bačić silazi među mališane. Nakon upoznavanja uslijedio je poziv na zapovjedni most što je družinu ostavilo bez daha, baš kao i sirena koju je Hrvoje imao čast iskušati… Hrvoje je zapovjedniku poklonio majicu s motivom Oliba, crtež broda “Lastovo” iz dječje perspektive. A onda je uslijedilo i pismo sa slikom broda “Lastovo” i oproštaj, jer brod preuzima druga posada. I tako je ljeto iznjedrilo jedno pravo veliko prijateljstvo i doživljaje koje odrastanje nikada neće izbrisati.