Zašto su ove tenisice toliko vrijedne?

Vjerovali ili ne, ove tenisice su prodane za 1,47 milijuna dolara. Evo i zašto

Mija Dropuljić

FOTO: IG@sothebys

Nike tenisice na aukciji dosegle vrtoglavi iznosJedan par tenisica upravo je u Las Vegasu na aukciji prodan za nevjerojatnih 1,47 milijuna dolara, što iznosi oko 1,26 milijuna dolara. U pitanju su Nike tenisice koje su bile u vlasništvu legendarnog Michaela Jordana. 


Aukcijska kuća Sotheby’s je objavila kako je novi ponosni vlasnik Nick Fiorella koji je u krugovima poznat kao kolekcionar sportskih kartica čija vrijednost prelazi milijune. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Sotheby’s (@sothebys)

Kupljene tenisice su posebne po tome što se ubrajaju među najstarije prodane Nike Air Ships tenisice koju je košarkaška legenda nosila u svojoj prvoj NBA sezoni. Crveno-bijeli model do tada je bio u vlasništvu Denvera Nuggetsa koji je radio na košarkaškom terenu, a jednom prigodom je dotični par dobio na poklon. 


Ovaj iznos se čini totalno nerealan, no ovo zapravo nije najskuplji par tenisica. U travnju ove godine je na aukciji jedan poseban par dosegao iznos od 1,8 milijuna dolara. U pitanju su nekadašnje tenisice glazbenika Kanyjea Westa koji je ekskluzivni par nosio na dodjeli Grammyja.