Neobična kombinacija ukusa

Vjerovali ili ne, ovaj gin se pije s maslinovim uljem

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Britanski chef ima uistinu zanimljiv prijedlog za serviranje gin-tonikaDefinitivno možemo reći kako se gin samouvjereno nametnuo već godinama kao najpopularnije piće diljem svijeta. Zbog ogromne potražnje, proizvođači se trude ponuditi svaki malo neki novitet, a u tome često znaju doći do suludih ideja. 


Britanski chef Heston Blumenthal nedavno je predstavio gin za lanac Waitrose, što zapravo nije ništa senzacionalno. Ono što je zanimljivo kod ovog gina jest prijedlog serviranja. 


Gin se zove The lazy sunshine gin, košta oko 200 kn te je u Velikoj Britaniji došao u prodaju početkom rujna.
Poznati britanski kuhar Heston Blumenthal je inspiraciju pronašao u svojoj ljubavi prema jugu Francuske, stoga u ginu možemo osjetiti mediteranske note, poput slatkog bosiljka, ružmarina, lavande i timijana


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Waitrose & Partners (@waitroseandpartners)Postoje dva načina serviranja, odnosno ispijanja ovog gina. Prva je takozvana lijena verzija, a to je samo uz led i odabrani tonik. Druga verzija je kuharov prijedlog za sve one koji vole isprobati neobične okuse. Predlaže da u čašu dodate maslinu Nocellara i koju kapljicu maslinovog ulja No.1 Chianti. 


Chef je veoma jednostavno objasnio: “Za mene je ovo Provansa u čaši gina!”.