Zanimljiva tehnika

VIDEO Jednostavan trik kojim možete postići okrugla poširana jaja

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Rezultat je okruglo, besprijekorno poširano jaje.

TikTok je pun zanimljivih i korisnih trikova kada je u pitanju hrana, a jedan od takvih pronašli smo i na profilu talentirane gastro blogerice Sarah koja je sa svojim pratiteljima podijelila tehniku koju koristi za poširanje jaja.


Na oduševljenje mnogih, radi se o vrlo jednostavnoj tehnici, za koji će vam biti potrebna metalna zaimača.


@half_batch_baking Heres the science behind a perfectly poached egg. Fresh eggs or grade AA are the best. Start by straining the outer albumin and transfer to a ladle. To a pot, add 4 cups of water anc 1 tbsp vinegar or lemon juice. Lower into gebtly simmering water. Cook 2 min for runny yolk or 4 for hard. Rinse, pat dry and serve #eggtok #poachedegg #poachedegg #sciencebehind #foodscience #cooking ♬ Romantique – Brigitte Bardot


Na početku videa Sarah koristi metalno cjedilo kako bi odstranila vanjski dio bjelanjka, a potom je lagano nauljila zaimaču.


Litru kipuće vode u koju je dodala i žlicu octa u octa smanjila je na nižu temperaturu te je zaimaču u koju je stavila jaje lagano spustila u vodu i uklonila ju te pustila jaje da se kuha.


To je to – rezultat je bio okruglo besprijekorno poširano jaje, a u komentarima su neki pisali da su isprobali tehniku i da im je uspjelo.