Vrlo je važan

Preskočite li ovaj korak, vaša manikura neće izgledati toliko sjajno

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Za lijepe i njegovane ruke.Svi volimo dobru manikuru, no veliki dio zaboravlja jedan esencijalni korak zbog kojeg nam manikura ne izgleda onoliko dobro koliko bi poželjeli. 


Ako preferirate raditi svoju vlastitu manikuru, pripazite na jedan bitan korak koji se nerijetko zaboravlja. Kako teče vaša manikura? Oblikujete nokte u željeni oblik, stavite pod lak, boju i nadlak – i vaša manikura je gotova? 


Manikura je puno više od samo odabira željene boje. Kako biste izgled nove manikure dodatno naglasili veoma važnu ulogu igra i njega ruku. 
Hranjivu kremu za ruke ne biste smjeli propustiti! Posebice za vrijeme hladnijih mjeseci kada je koža dodatno pod stresom zbog grijanja, vrućine, hladnoće i vjetra. U kombinaciji s čestom dezinfekcijom ruku zbog pandemije koronavirusa rezultat je suha koža koja puca.


Uz to svrbi, crvena je i djeluje smežurano. 


Stoga prilikom svake manikure dodatno “nagradite” svoje ruke obilatim slojem hranjive kreme za ruke. Birajte hranjivu kremu s opuštajućim mirisom i pri nanošenju je umasirajte u ruke kako bi wellness doživljaj bio potpun. Preferirajte kreme koje sadrže shea maslac, no pripazite da proizvod nije previše uljan jer to može negativno utjecati na lak. 


Kako biste cijelu manikuru podigli na višu razinu, napravite toplu kupku za ruke kako biste omekšali kožu i pripremili za cijeli tretman. Prije nanošenja hranjive kreme, dodatnu njegu pružite uz pomoć posebnog ulja za nokte i zanoktice.