Visoki sjaj

Vampirska koža postala je novi viralni hit, ali sve je osim strašna

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ovaj beauty trend nema nikakve veze sa šminkom za Noć vještica, naprotiv! Vampire Skin osvaja srca ljubiteljica visokog sjaja

Diljem svijeta 31. listopada obilježava se Noć vještica i nerijetko se ljubitelji maskiraju u vampire. A kada smo već kod vampira, društvenim mrežama trenutno kruži uzbudljiv beauty trend nazvan vampirska koža.


No, ovo nema nikakve veze sa zastrašivanjem jer trend možete nositi tijekom cijele godine.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli august (@imonaugust)Ove je godine već bilo mnogo beauty trendova s ​​neobičnim nazivima. Na primjer, sjećate li se sirenskih oči ili Slugginga?


Ove sezone pridružit će im se novi trend nazvan vampirska koža. Kao što je već spomenuto, ovo nema veze s Noći vještica i zapravo je prilično prikladno za svakodnevnu upotrebu.


Jer kod ove tehnike šminkanja nije riječ o šminkanju bijele kože, već o postizanju neodoljivog sjaja na koži, poput vampira u Sumraku.


Zasigurno nije slučajnost da se upravo sada pojavljuju trendovi inspirirani vampirima, jer se Twilight uvelike vraća među korisnike TikToka i Instagrama.


Osim toga, super-mat koža, kakva se nosila 00-ih ili 2010-ih, zamijenjena je svježim sjajem već neko vrijeme. 


@lolalolajen i LOVE THIS SM @imonaugust is a genius! i’ll def put more chunky glitter in there bext time though #twilight #vampireskin #halloweenmakeup #halloween #edwardcullen ♬ som original – ✰ཽ 𝒯𝑤𝑖𝑙𝑖𝑔ℎ𝑡 ✰ཽ


Ovaj sve popularniji trend može se primijeniti na bilo koji ton i tip kože. Za trendi izgled, podloga se pomiješa s tekućim svjetlucavim proizvodom, prstom ili kistom.


Zatim nanesite svjetlucavu mješavinu na cijelo lice kao što biste to učinili s normalnom podlogom. Zatim se, po želji, sjenilima ili highlighterima u prahu postavljaju dodatni naglasci, npr. na hrptu nosa, jagodicama ili u unutarnjem kutu oka.


Ako ne volite koristiti puder, možete koristiti i raspršene svjetlucave šljokice (za lice). Jednostavno ih pospite po koži, po potrebi ravnomjerno rasporedite četkom i zatim fiksirajte sprejom za učvršćivanje.Za pravi vampirski sjaj odaberite highlighter s hladnim, srebrnastim svjetlucavim česticama.


Naime, one stvaraju željeni ledeni izgled. Jednostavno prilagodite količinu tekućeg highlightera prema tome koliko intenzivno svjetlucanje želite postići.


Također je poželjno koristiti proizvod s finim svjetlucavim česticama umjesto onog s krupnijim svjetlucavim komadićima, kako bi izgledao prirodnije i ujednačenije.