Učenje nikad nije bilo lakše

Uz Study Buddy platformu više nam ne trebaju šalabahteri. Doznali smo kako pronaći i objaviti instrukcije

Mija Dropuljić

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Upoznajte Study Buddy, digitalnu platformu koja pomaže kod učenjaKoliko puta vam se dogodilo da ste zapeli prilikom pripreme za novi ispit. Koliko god gledali u knjigu, lampica se ne pali – potrebne su vam instrukcije.


No, ako nemamo nečiju preporuku, gdje naći instrukcije za predmet koji nam je potreban? Vrijeme je da posjetite Study Buddy, digitalnu platformu gdje na jednom mjestu možete pronaći pravu osobu za instrukcije. Ili pak staviti vlastiti oglas da podučavanje. Genijalno, zar ne? Marko Sepac, pokretač ovog korisnog projekta, otkrio nam je na koji način funkcionira Study Buddy.


“Na ideju sam došao u spontanom razgovoru s kolegama dok smo raspravljali o potrebnim instrukcijama. Pričali smo o tome kako bi studentima dobro došao jednostavniji način pronalaska instrukcija i s pristupačnim cijenama.
Isto tako sam primijetio da studentskih poslova ima sve manje zbog koronavirusa, tako da je ovo bila ideja pogodna za sve koji će koristiti stranicu”, objašnjava Marko koji sam stoji iza stranice te cjelokupni projekt vodi sam. 


U samom početku je Study Buddy bio rezerviran za područje Rijeke, no nakon što je dobio sve više upita studenata koji drži instrukcije, a nisu s područja Rijeke, Marko je odlučio promijeniti domenu i proširiti stranicu na cijelu Hrvatsku.


study_buddy

FOTO: Pexels
Study Buddy je platforma na kojoj možete objaviti svoj oglas za držanje instrukcija ili pronaći idealnog instruktora za sebe


“Study Buddy radi na tom principu da svi koji idu u školu ili studiraju mogu držati instrukcije. Mi se baziramo na takvom pristupu da naši instruktori/ce bolje razumiju kako prenijeti znanje, imaju više razumijevanja i sličniji sklop razmišljanja kao naši klijenti zbog male dobne razlike”, istaknuo je Marko. 


Svi koji žele držati instrukcije trebaju se javiti putem službene stranice ili putem Instagrama nakon čega dobivaju kratki popis potrebnih informacija te se njihov oglas objavljuje. Za sada je cijela usluga besplatna.


Oni koji pak traže instrukcije preko službene stranice ili Instagram profila mogu pregledati objavljene oglase te si odabrati najsimpatičnijeg instruktora pored kojeg stoji broj na koji je potrebno dogovoriti podučavanje.


Za sada na stranici ne postoje provjere kompetentnosti instruktora, no Marko vjeruje kako se ipak javljaju samo oni koji žele prenijeti svoje znanje drugima. No, isto tako ističe da ako je zaprimljena ikakva pritužba, oglas se više ne objavljuje.


Cijene se kreću oko 50 kn za 60 minuta, a obuhvaćena su sva područja od matematike, hrvatskog jezika pa sve do stručnih predmeta za fakultete.


“Za sada su samo pozitivne reakcije, pohvale za ideju i pristupačne cijene. Kako je usluga još uvijek besplatna, imamo već preko 60 instruktora/ica. Naravno, s vremenom će ponuda biti sve veća i svi će biti još zadovoljniji”, objašnjava Marko i tu ne staje: 


“Kompletna stranica će se uskoro urediti 15. ožujka s još boljim dizajnom i filterima za najbržu pretragu željenih predmeta iz kojih su potrebne instrukcije.”