Predivan buket

Uz ovaj genijalan trik s Instagrama tulipanima ćete vratiti život

Mija Dropuljić

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Jednostavan trik u samo 24 sata vraća život tulipanimaIma li ljepšeg vjesnika proljeća i lijepih sunčanih dana nego buket tulipana? No, često se dogodi da uživljeno kupimo buket, stavimo ga u vazu, no uskoro se tulipani objese. Kako održati što dulje svježinu?


Ne postoji ljepši način za unijeti dašak proljeća u svoj dom nego lijepim buketom tulipana. Ne iznenađuje da su nakon ruža i krizantema upravo tulipani najtraženiji. 


Nažalost, tulipani se veoma brzo objese, a to nipošto ne želimo. Kako ih što dulje održati svježima, otkrila je influencerica Laury Byrnes na svom Instagram profilu. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli LAURA BYRNES (@lauraslittlelocket)

Ovaj koristan savjet Laury je dobila od svog cvjećara koji joj je savjetovao da u vodu pomiješa malo izbjeljivača i šećera te smjesu dobro promiješa. Prije nego tulipane vratite u vazu, odrežite malo stabljiku tulipana. U rok od 24 sata buket je kao nov. 


U čemu je tajna? Izbjeljivač onemogućuje razvijanje bakterija, dok šećer hrani cvijeće. Slobodno u smjesu možete dodati i malo limunove kiseline koja balansira ph vrijednost te pospješuje djelovanje izbjeljivača.