5 savjeta

Uz nekoliko malih trikova vaše brijanje može imati trajnije rezultate

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Svima nam je zajedničko da brijanje oduzima dosta vremena i nije nam jedna od omiljenih aktivnostiKoliko često se brijete? Svaki dan, jednom tjedno ili samo za posebne prilike?


Odgovor će varirati, ovisno o tome koliko brzo vaša dlaka raste. Ali svima nam je zajedničko da nam previše vremena odlazi na ovaj ritual ljepote, a i činjenica je da nije ritual u kojem se pretjerano uživa.

Kako bi brijanje trajalo dulje, osobito u ljetnim mjesecima, žene biraju epilaciju, depilaciju i laserske metode. A jedna metoda je bolnija od druge. Klasično brijanje jedna je od bezbolnijih metoda, ali i jedna od manje dugotrajnih.


Uz nekoliko malih trikova vaše brijanje može trajati dulje. Sve što trebate učiniti je slijediti ovih pet savjeta:


Koristite vruću vodu


Voda je iznimno važna za dobro brijanje, a brijanje britvicom i vrućom vodom djeluje još bolje. Temperatura vode otvara folikule dlaka čime se dlačice lakše „hvataju“ žiletom.


Koristite prave proizvode


Trajnost vašeg brijanja uglavnom ovisi o izboru proizvoda. S pravom britvicom i pravim gelom ili pjenom za brijanje možete značajno produžiti rezultate brijanja. Jeftine britvice vašoj koži čine više štete nego koristi i ostavljaju neuredan izgled.


Ali to ne znači da biste trebali koristiti samo skupe proizvode. Isprobajte više opcija i odaberite one s kojima se osjećate ugodno i s kojima ćete postići najbolje rezultate.Promijenite britvice nakon svakog brijanja


Kako biste izbjegli posjekotine i ozljede, svaki put kada se brijete trebali biste koristiti novu oštricu, a to posebno vrijedi za jednokratne britvice. Oštrina nove britvice jamči čist rezultat bez ozljeda.


Odvojite si vrijeme


Nemojte se brijati kad ste u žurbi. Žalili biste cijeli dan jer će rezultat u većini slučajeva biti neugodan i bolan. Ako petljate po svom tijelu oštrim britvicama, ipak biste trebali uzeti vremena.


Što pažljivije nanesete proizvode, nježnije se brijete i bolje isperete područja toplom vodom, to će rezultati brijanja trajati dulje.Koristite kokosovo ulje kao njegu nakon brijanja


Nakon brijanja vaša koža može postati jako nadražena. Utoliko je važnije hidratizirati kožu te je umiriti kremama i uljima. Iskoristite mlako kokosovo ulje kao njegu nakon brijanja jer ono opušta kožu i prekrasno miriše na ljeto!