Bizarna priča

Ubrizgao si halucinogene gljive, a one počele rasti u njegovom organizmu

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Muškarcu je zatajenje organa izbjegao u zadnjem trenutku, a krv je morao pročistitiIz Sjedinjenih Američkih Država stiže uistinu bizarna priča. Jedan muškarac je imao sreće sa svojim eksperimentom. Naime, napravio si je čaj od halucinogenih gljiva te ih ubrizgao u tijelo. Gljive su iznenadno počele rasti u njegovom organizmu te su počele uništavati organe.


Kako piše Focus, 30-godišnji Amerikanac iz Nebraske je došao na genijalnu ideju da halucinogene gljive direktno ubrizga u krvni tok. Kasnije je osjećao slabost te se srušio. Na koncu je imao sreće. Liječnici su ga u zadnjem trenu spasili od potpunog zatajenja unutarnjih organa.


Inače se od takozvanih magic mushrooms može raditi prah ili čaj. Muškarac je napravio čaj, no umjesto da ga popije, on ga je direktno ubrizgao u krv.
Nakon par dana je počeo osjećati izraženi umor. Uslijedili su drugi simptomi. Počeo je povraćati krv te je patio od proljeva i dobio žuticu. Na koncu ga je pronašla njegova obitelj koja ga je odmah odvela u bolnicu. 


Kada je stigao u bolnicu više nije bio u mogućnosti pričati. Nalazi su pokazali kako ima izraženu disfunkciju jetre i bubrega, a potpuno zatajenje je izbjegnuto uz intenzivnu terapiju i brigu.


Ono što posebno šokira jest činjenica da su gljive, koje vole mračna mjesta, počela rasti u krvi dotičnog muškarca. 22 dana je proveo u bolnici gdje mu je cjelokupna krv filtrirana i pročišćena. Zbog toga će cijeli život morati konzumirati lijekove.


Inače je muškarac koristio halucinogene gljive u borbi protiv depresije i vlastitih zabluda koje nastaju zbog bipolarnog poremećaja. Bio je na terapiji, no nju je prekinuo te nakon vlastitog istraživanja je počeo konzumirati u terapijske svrhe magic mushrooms.


Istraživanja jesu potvrdila da se halucinogene gljive mogu koristiti u terapijske svrhe, ali definitivno ne na način kako je to činio dotični muškarac.