Tri jednostavna trika

U samo nekoliko koraka pretvorite svoj dom u pravu jesensku oazu

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Vrijeme je da stan pretvorite u ugodni 'brlog'Jesen je u punom jeku, ali vaš stan je još uvijek u ljetnoj atmosferi? Uz ova tri trika u tren oka ćete unijeti jesensku atmosferu u svoj dom


Lišće polako postaje žute i smeđe boje, vrijeme postaje hladnije i nesigurnije, sve su to jasni znakovi da je jesen stigla. Iako nam je također teško reći zbogom ljetu, ipak je stiglo vrijeme da ljetne dekoracije zamijenimo jesenskim detaljima. Kako se to može učiniti u tren oka? Uz ova tri trika! 


Preuredite kauč


Krase li vaš kauč jastuci u jarkim bojama, s tropskim uzorcima i deke od prozračnih materijala? Onda je vrijeme da to promijenite! Na kraju krajeva, u jesen se volimo satima sklupčati na sofi. Ljetne jastuke i deke pospremite dalje od prašine i zamijenite ih mekanim dekama i jastucima u zemljanim, tamnim tonovima. Crveni i narančasti tonovi također mogu stvoriti odličan kontrast. Ili što kažete na klasični karirani uzorak?

Poigrajte se toplim izvorima svijetla


Nakon ljeta u kojem smo zahvaljujući blagim večerima i velikom broju sunčanih sati većinu vremena provodili vani, slijedi vrijeme kada smo puno kod kuće. A kako bi se postigla savršena relaksirajuća atmosfera, važno je prilagoditi i osvjetljenje. Predlažemo da iskoristite male, tople izvore svjetlosti kao što su bajkovite lampice, ali nemojte zaboraviti na svjetlo svijeća! Najbolje je odlučiti se izravno za mirisne svijeće koje će prostorijom ujedno širiti ugodan opuštajući miris. Još jedna praktična prednost svijeća: manja potrošnja energije. Ne zaboravite ulazni prostor 


Prvo što vas dočeka kada dođete kući su vaša ulazna vrata. Osjetite jesensko raspoloženje upravo ovdje tako što ćete objesiti prekrasan vijenac. A možete ga izraditi i sami od prikupljenih prirodnih materijala i učiniti to sjajnom jesenskom aktivnošću. Osim toga, sada možete ukrasiti prostor oko vrata bundevama ili dodati nove otporne biljke. Tako će vas i sve koji uđu u vaš dom izravno pozdraviti jesen.