Treninzi za djecu

U ponedjeljak započinje ‘online vježbaonica’ Marija Mlinarića, ambasadora Hrvatskog školskog sportskog saveza 

Mirna Šumberac

Mario Mlinarić / NL arhiva

Mario Mlinarić / NL arhiva

Mario Mlinarić osmislio je program treninga koji se temelji na specifičnim vježbama za koje je potrebno samo vlastito tijelo

 


Sutra će s radom započeti “Online vježbaonica” koju pokreće Hrvatski školski sportski savez, a radi se o projektu u kojem njegov ambasador Mario Mlinarić, poznati magistar kineziologije, vodi treninge za djecu.


 Cilj treninga i cijelog projekta je osvijestiti djecu o važnosti kretanja, potaknuti sportski duh i ojačati imunitet u vrijeme pandemije kako bi zdrav život postao navika klincima, klincezama, sportašicama, sportašima i svim školarcima.


Mario Mlinarić osmislio je program treninga koji se temelji na specifičnim vježbama za koje je potrebno samo vlastito tijelo.


Vježbe su namijenjene svim uzrastima te ih je moguće izvoditi na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme, a svaki je trening posebno osmišljen i prilagođen. Uz Marija Mlinarića u treninzima sudjeluju dvije mlade sportašice, Karla Čovran i Nika DiGiusto.


Budući da su pandemijske mjere zahvatile sva polja života te promijenile način održavanja nastave i sportskih aktivnosti, mogućnost praćenja online programa za vježbanje od velike je pomoći osobama željnima rekreacije i sporta.


Marijevim brojnim online programima stvorena je velika zajednica ljudi koji se međusobno motiviraju i pomažu si održati zdrave navike.


Program treninga moći će se pratiti od ponedjeljka na Facebook stranici Marija Mlinarića te na web-stranici Hrvatskog školskog sportskog saveza.