Herpes Simplex

Tuži djevojku s kojom je bio na spoju: Traži 136 tisuća funti jer mu je prenijela doživotni herpes

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Umjesto da bude znak nečega lijepoga što slijedi, poljubac se pretvorio u početak noćne more za Conwayja. Martin Ashley Conway (45) iz Londona tuži ženu s kojom je bio na spoju jer ga nije obavijestila o tome da ima herpes koji mu je navodno prenijela poljupcem, prenosi The Times.


Conway tvrdi da je ostao traumatiziran posljedicama romantičnog spoja na kojega je otišao prošle godine. Nakon što je na stranici Meetup.com upoznao ženu imena Jovanna Lovelace, Conway je otišao na romantični spoj koji je završio poljupcem.


Umjesto da bude znak nečega lijepoga što slijedi, poljubac se pretvorio u početak noćne more za Conwayja.
Nekoliko dana nakon romantične večeri, počeo je razvijati simptome slične onima prehlade. Dobio je i čireve na ustima zbog kojih je otežano i slabo jeo. Nakon što je otišao u bolnicu, dijagnosticiran mu je “doživotni virus herpesa” i prepisani su mu lijekovi.


Nekoliko dana nakon prvotne dijagnoze, Conway je doživio napad panike i srušio se u vlastitome domu nakon što je primijetio da mu se razvija još čireva na ustima, unatoč lijekovima.


Tvrdi da mu je stanje uzrokovalo depresiju zbog koje “nekoliko tjedana nije napuštao vlastiti posjed, osim za posjete doktorima”.


Conway tvrdi da je dobivanje virusa herpes simplex bilo traumatično iskustvo na više načina. Stigma i bol zbog virusa su imale ozbiljne psihološke implikacije, a zbog svoga stanja nije mogao niti biciklirati.


Kaže da se boji kako će od znoja i napora razviti još više čireva. Čak je napomenuo i da ga je virus ostavio otvorenim za mogućnost razvijanja “rijetkog, ali teškog stanja” pod nazivom “sporadični encefalitis”.


Napokon je odlučio da bi osoba za koju vjeruje da mu je prenijela “doživotni virus”, trebala biti odgovorna zbog toga što ga nije obavijestila da je nositelj zaraze prije poljupca, pa sada ženu tuži za 136.328 funti.“Bio sam uznemiren, ljut i vrlo zbunjen. Htio sam pravdu i tada sam odlučio da želim poduzeti pravne mjere protiv osobe odgovorne za bolest koju mi je prenijela.


Imala je moralnu, etičku i pravnu obvezu da me upozori na rizike kojima sam bio izložen, shvaćajući zaraznu narav virusa i herpesa koji je ‘doživotni virus’. Nisam slobodnim odabirom ušao u rizik povezan s ozljedom ili bilo kojim oblikom zaraze. Poljubila me prije informiranja o mjehurićima”, kaže Conway.


Iznos koji traži kao kompenzaciju uključuje više od 100.000 funti za terapije na koje će ići do 79. godine te prihod koji je izgubio zbog bolesti, ali i osiguranje za slučaj budućih izbijanja herpesa.