Boje koje ćemo voljeti

Trendovi u uređenju interijera koji nas čekaju u 2021.

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Boje su ključne za dobar osjećaj.Dobro je poznato da je vaše emocionalno stanje neraskidivo povezano s vašom okolinom, pa stoga nije iznenađenje da nakon naporne godine kakva je bila 2020., svi imaju želju dočarati smirenost ulaskom u 2021.


Sukladno tome, dizajneri i stručnjaci što se tiče boja, predviđaju povratak toplim, neutralnim paletama, prihvaćajući sivu i bež kao i blijede te suptilne prljavobijele nijanse. Pronašli nekoliko nijansi koje ćete sigurno vidjeti tijekom 2021. godine.


Meke, prigušene boje


Egejsko plava na zidu pridonijet će osjećaju udobnosti. Boravak kod kuće omogućuje nam da promatramo kako se svjetlost mijenja tijekom dana. Boje imaju tendenciju fluktuacije, a nijanse poput blago zasivljene plave boje koja je boja godine 2021. godine, mogu izgledati nježno i prigušeno, prenosi Elle Decor.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Klasične neutralne kombinacije boja
Neutralne nijanse jako su zahvalne za uređenje interijera. Pružaju osjećaj udobnosti, umirujuću energiju i lijepo se slažu s bilo kojim statement detaljima. Dizajneri interijera najavljuju kako će se često u kombinaciji s neutralnim tonovima kombinirati zelene, duboke nijanse pogotovo kada je u pitanju uređenje dnevne sobe.


Pale Ocher nova je popularna neutralna boja


Neutralne sive nijanse obično se koriste kao univerzalna boja za uravnoteženje bilo koje boje s kojom su uparene. Blijeda oker boja će zbog svog kameleonskog karaktera prevladati u domu.