Kraljica jeseni

Topla kaša od bundeve za energičan doručak koji je pravi užitak

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Započnite dan zdjelom tople kaše od bundeve napravljene od zobi, pirea od bundeve i toplih začina.



Bundeva je kraljica jeseni i uistinu se može pripremiti na 100 načina. Bogatog je okusa, zdrava i hranjiva. Stoga je idealna namirnica za doručak jer će vas držati sitima do ručka, dati energiju i snage za sve obveze koje se pred vama nalaze tijekom cijelog dana. Ukoliko je spojite s nekoliko ukusnih i zdravih namirnica i aromatičnih začina.


SASTOJCI:


  • 2 šalice mlijeka
  • 4 klinčića
  • 1 žličica cimeta
  • 1/8 žličice đumbira
  • 1/8 žličice muškatnog oraščića
  • 3/4 šalice zobi
  • 1/4 šalice pirea od bundeve
  • 2 žlice javorovog sirupa

PRIPREMA:




U mlijeko stavite klinčiće i začine. Pustite da lagano krčka 5 minuta. Dodati pire. Dodajte zob i pirjajte još nekoliko minuta. Dodajte javorov sirup i ukrasite.