
Foto: iStock
Razmazite se slasnim zalogajima.
povezane vijesti
Iako mrzimo promijeniti dobru stvar, imamo jednu riječ za vas: Nutella. Ovaj jednostavan recept brzo će osvojiti vaše simpatije. Razmazite se slasnim zalogajima slavnog kolača koji sada dolazi u još ukusnijem izdanju.
SASTOJCI
- 225 g Nutelle
- 1 žlica kakaa u prahu, plus dodatak za posip
- 1 šalica (250 ml) slatkog vrhnja
- 4 jaja, odvojena
- 1/2 šalice (110 g) šećera
- 3 šalice (750 g) mascarponea
- 2 šalice (500 ml) jake crne kave
- 1/2 šalice (125 ml) likera od lješnjaka
- 350 g biskvita (savoiardi)
- 100 g lješnjaka, tostiranih, sitno nasjeckanih
PRIPREMA
Za Nutella ganache, stavite Nutellu, kakao i 100 ml vrhnja u zdjelu i promiješajte da se sjedine. Za kremu od mascarponea, stavite žumanjke i šećer u mikser i miješajte 4-5 minuta ili dok ne postane gusta i blijeda. Dodajte mascarpone i preostalih 150 ml vrhnja, te umutite dok se ne sjedini.
Prebacite u zdjelu i ostavite sa strane. Očistite zdjelu miksera i dobro osušite. Dodajte bjelanjke i umutite u čvrst snijeg. U dvije serije lagano umiješajte bjelanjak u smjesu od mascarponea, a zatim ohladite 1 sat ili dok se ne stegne.
Za tiramisu, u plitkoj posudi pomiješajte kavu i liker od lješnjaka. Umočite dovoljno keksa u smjesu za kavu da prekrije dno posude od 2L (8 šalica).
Pokrijte kekse polovicom lješnjaka, a zatim žlicom prelijte polovicom Nutella ganachea i pomoću lopatice ravnomjerno rasporedite smjesu. Prelijte polovicom kreme od mascarponea i ravnomjerno rasporedite.
Ponovite s preostalim keksima, lješnjacima i Nutella ganacheom. Za gornji sloj, preostalu kremu od mascarponea premjestite u vrećicu s običnom mlaznicom od 1,6 cm. Okružite 2 cm preko tiramisua. Ohladite 2 sata ili preko noći da se malo stegne. Za posluživanje pospite dodatnim kakaom.