CO2MPENSATING BY PLANTING

Timskim radom Toyota Croatie zasađeno 3000 novih stabala

Life

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Projekt je fokusiran na Toyotinu ključnu misiju „One hybrid-one tree“Toyota Croatia se ove godine uključila u projekt CO2MPENSATING BY PLANTING i zasadila 3000 novih sadnica u mjestu Perjasica u općini Barilović.


Ovaj projekt je odgovor na izazove klimatskih promjena, a pokrenuli su ga Savez izviđača Hrvatske, kreativna agencija HEARTH i Hrvatske šume. U protekle dvije godine, uz podršku partnera, škola, tvrtki te domaćih i međunarodnih institucija, posađeno je više od 100.000 sadnica zahvaljujući volonterima – Šumoborcima.


Toyota Croatia zaposlenici, partneri i suradnici priključili su se Šumoborcima na jedan dan. Prije same sadnje prošli su kratku edukaciju o važnosti brige o šumama, naučili nešto više o tome što točno rade naši šumari i kako se šume održavaju, čuvaju kako bi bile što zdravije i dugovječnije.
Ovu akciju su podržali i Olimpijac Matija Marinić, humanitarac Marko Kos i Rally vozač Juraj Šebalj koji su proveli dan s Toyota Croatia timom i pomogli nam u sadnji na samoj lokaciji.


Toyota više od 20. godina svojim cjelokupnim poslovanjem radi na očuvanju okoliša. Razvija proizvode i usluge koji su u skladu sa zaštitom prirode i smanjenju štetnih emisija.


Svojom misijom i obećanjem pod nazivom „One hybrid-one tree“ Toyota se obvezala kako će za svako prodano hibridno vozilo, zasaditi jedno novo stablo.


Ovaj projekt je jedan u nizu kojim to ostvaruje.
Foto: Promo