Izbjegnite pećnicu

Talijanska pan pizza: idealna za visoke temperature i kada nemate vremena

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabav

Foto: Pixabav

Osim toga, ne treba vam puno sastojaka i gotovi ste za nekoliko minuta

Pizza na tavi, poznata u Italiji i kao pan pizza, jelo je koje se brzo priprema, idealno kada imate malo vremena, ali i valjana alternativa ljeti za izbjegavanje korištenja pećnice.


Potrebna vam je samo jedna tava i gotovi ste!


Sastojci:


  • 250 g brašna
  • 150 ml vode
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 150 ml umaka od rajčice
  • 100 g mozzarelle
  • maslinovo ulje
  • soli po ukusu
  • origano po ukusu

Priprema: U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo  i prstohvat soli. Zatim dodajte 2 žlice ulja i 2 žlice vode sobne temperature i miješajte nekoliko minuta.


Rukama izradite tijesto koje mora biti homogeno. Ostavite tijesto da odstoji oko 10 minuta.


U međuvremenu začinite umak od rajčice uljem, soli i origanom, a mozzarellu narežite na grublje komade.


Tijesto podijelite na 2 loptice, razvaljajte ih valjkom za tijesto dok ne postanu tanke.


Zagrijte tavu koja se ne lijepi (promjera 20-22 cm) i kad je vruća ubacite tijesto. Pecite ga 5 minuta sa svake strane.


Zatim dodajte sastojke (najprije rajčicu, zatim mozzarellu) i nastavite peći još najmanje 6-7 minuta, pazeći da zatvorite poklopac.


Ponovite postupak sa drugom kuglicom tijesta. Poslužite vruće!