Video recepti

Martinina kuhinja: Tajne zdrave prehrane uz ukusne i brze recepte

Edita Burburan

Martina je već poznata gledateljima RTL-a iz natjecateljskog showa 'Života na vagi', u kojoj je brinula o prehrani kandidata što čini i danasZa pobornike zdrave prehrane na RTL-ovom portalu biti će svakog ponedjeljka objavljeni kratki video recepti nutricionistice Martine Linardić koja će strast prema kuhanju podijeliti s gledateljima.


“Martinina kuhinja” namijenjen je svima koji se žele zdravo hraniti i promijeniti svoje loše navike, a kroz video uratke gledatelji će moći jednostavno pratiti proces kuhanja te uklopiti nove namirnice u njihove svakodnevne jelovnike.


Martina je već poznata gledateljima RTL-a iz natjecateljskog showa ‘Života na vagi’, u kojoj je brinula o prehrani kandidata što čini i danas kako bi uz pomoć njezinih savjeta održali željenu tjelesnu težinu.


Martinina kuhinja donijet će jednostavne i lagane recepte

Kakvi recepti gledatelje očekuju objašnjava sama Martina koja se je trudila napraviti koncept brzih i zdravih recepata izbjegavajući šećere koji su kako naglašava najveći problem današnje prehrane.– Prva misao mi je bila da recepti moraju biti ukusni i kratki što znači da to svatko može napraviti u bilo kojem trenutku od namirnica koje uobičajeno imamo doma ili ako se radi o nekim specifičnim namirnicama da se kupuju unaprijed. Tako nećemo previše trošiti na namirnice koje onda bacamo nego planski isplaniramo koje namirnice trebamo na tjednoj bazi.


Nutricionistica iznosi i zanimljive podatke temeljene na istraživanjima, koja dokazuju kako je više od petine stanovništva RH pretilo. Najviše pretilih muškaraca i žena nalazi se u kontinentalnoj Hrvatskoj, s tim da najveću stopu pretilosti ima Virovitičko-podravska, zatim Krapinsko-zagorska, Međimurska, Zagrebačka, Varaždinska županija te također Zadarska županija.


Zbog svega navedenog Martina je znanje usmjerila na pomaganje ljudima, jer smatra kako je mijenjanje prehrane ujedno i mijenjanje života.– Moja specijalnost na području nutricionizma je primjena pravilne prehrane u svrhu poboljšanja zdravstvenog statusa. Imala sam prilike raditi u zdravstvenom sustavu i imala sam doticaja s mnogim oboljenjima, a kad si doveden pred zid i kad moraš odlučiti što pacijentu dati za jesti, mislim da se tako najbolje uči! – objašnjava dr.sc. Martina Linarić, dipl.ing., nutricionistica koja je kroz edukaciju i rad nakon završenog diplomskog studija na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu te poslijediplomskog doktorskog studija na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije stekla širok spektar teorijskog i praktičnog iskustva.Čitatelji portala rtl.hr mogu uz Martinine recepte jednostavno i lako naučiti kako brzo pripremiti zdrave i ukusne obroke te promijeniti svoje loše prehrambene navike.