Ovaj tip muškarca ima predispoziciju za varanje

Studija pokazala koji će tip muškarca češće prevariti partnericu

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Ne samo da ovaj tip muškarca češće vara, nego je i privlačniji ženamaNovo istraživanje je pokazalo kako biologija igra veliku ulogu u tome hoće li muškarac varati ili ne. Studija je objavljena u časopisu Personality and Individual differences, a rezultati su istaknuli kako su muškarci s dubljim glasom, odnosno baritonom, skloniji prevarama. 


Znanstvenici s kineskog sveučilišta Southwest University objasnili su kako muškarci s višom razinom testosterona i dubljim glasom ostvaraju manju emotivnu povezanost u romantičnim odnosima. 


Studija je ispitala 250 muških i ženskih sudionika koji su trebali čitati pojedine riječi s papira. Te snimke su kasnije analizirane, obraćajući pozornost na frekvenciju glasa te na koncu razinu testosterona. 
Uz to su ispitanici morali ispuniti psihološki test te odgovoriti na pitanja koja su se ticala ljubavne prošlosti.


Rezultati su pokazali kako su muškarci s dubljim glasom imali problema s vezivanjem i češće su varali. S druge pak strane ženama su muškarci s dubljim glasom redom bili seksipilniji te su prema njima osjećali veću privlačnost.


Ako se gleda sa strane evolucije, žene više privlače muškarci s dubljim glasom jer ih na podsvjesnoj razini glas povezuje s većom razinom testosterona što je pak povezano sa uspješnijom reprodukcijom.