Stručnjaci otkrili zbog čega se parovi uistinu seksaju

Strast nije uvijek glavni razlog zbog čega se parovi seksaju

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Požuda, emocije, zadovoljavanje partnera - koji je najčešći razlog zbog kojeg se seksaju parovi?Kada pomislimo na seks u većini slučajeva pomislimo na strast i požudu. No, to nisu jedini razlozi zbog kojih se parovi seksaju. Prema jednoj studiji objavljenoj u veljači 2020. postoje brojni drugi razlozi zbog kojih se upuštamo u vruće igrice ispod pokrivača. 


U svrhu ovog istraživanja ElitePartner je ispitao čak 4.000 sudionika koji se nalaze u ljubavnoj vezi te su ih upitali koji su sve razlozi zbog kojih se seksaju. Rezultati su uistinu zanimljivi. 


62% žena navodi kako je strast najčešći razlog zbog kojeg se seksaju, a taj isti razlog navodi 67 % muškaraca. 58 % partnera navodi da je fizička privlačnost razlog zbog kojeg uživaju među plahtama. 
Da nije seks samo strast i fizička privlačnost govori podatak da je 58 % partnera navelo da im veliku ulogu igra i emotivna povezanost. 61 % žena i 57 % muškaraca navode kako im je seks važan čin zbog osjećaja povezanosti. I to na onoj emotivnoj razini.


Tko inicira seks?


Ovo istraživanje je također pokazalo kako 52 % muškaraca inicira seks i to jer žele razmaziti svoju partnericu. Tek 46 % žena navelo je kako se seksa kako bi zadovoljili partnera. No, s druge pak strane 34% žena je istaknulo kako zavodi svog partnera kako bi se osjećale privlačno i poželjno. Muškarci su tu u manjini – tek 25 % je istaknulo ovu stavku.


Zanimljivo je da i žene i muškarci često se znaju seksati samo kako bi onaj drugi partner bio sretan. 46 % žena i 49 % muškaraca je navelo kako se redovito znaju seksati jer onaj drugi partner to želi.


Seksom protiv stresa?


Dok se pojedinci ne mogu seksati ako nisu smireni, drugi pak koriste seks kao ispušni ventil. 23 % muškaraca i 19 % žena istaknulo je kako im je seks izvrstan u borbi protiv stresa.


I to im često zna biti razlog zbog kojeg se rado prebacuju s kauča i Netflixa u spavaću sobu. Zanimljivo je napomenuti da visoko obrazovani kadar češće navodi borbu protiv stresa kao razlog za seks.


Strast, požuda, emocije, antistres terapija – a koji je vaš razlog za seks?